Hoşgeldiniz  

HAKKI ALTINKAYNAK ‘YASTAYIZ, İSYANDAYIZ’

admin | 13 Ekim 2015 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

atasehir_basin_aciklama_chpAtaşehir’de CHP İlçe Merkezi önünde Ankara Garı önünde gerçekleşen kanlı terör eylemde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.  Her türlü terör ve şiddet lanetlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de CHP ilçe örgütü tarafından düzenlenen törenle Ankara Garı önünde canlı bombalar tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen kanlı terör ve terörü besleyen unsurlar protesto edilerek, teröristler ile terör eylemlerinin kınanarak lanetlendiği basın açıklaması yapıldı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı önünde gerçekleşen ve canlı bombalar tarafından yaptığı iddia edilen ve Cumhuriyet tarihindeki en kanlı terör saldırısı olarak tarihe geçen Ankara katliamı saygı duruşu ile başlayan protestosu sonrası İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından basın açıklaması yapıldı.

atasehir_chp (13)

Ataşehir İlçe Örgütü adına İlçe Merkezi öneünde yapılan anma ve basın açıklamasına Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte; CHP PM Üyesi ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul milletvekilleri ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Barış Yarkadaş ile Oğuz Kaan Salıcı, İlkay Orhan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET’İN BAŞKENTİ ANKARA’NIN MERKEZİNDE 100’E YAKIN KAYIP

10 Ekim sabahı güne acı ve kanlı bir katliamla başlanıldığını hatırlatan İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Türkiye’nin her bölgesinden gelerek Cumhuriyet’in başkenti Ankara’nın merkezinde barış ve kardeşlik için yürümeye hazırlanan 100’e yakın vatandaşın hain terör saldırısında canından olduğu kaydetti.

atasehir_chp (15)

150’YE YAKIN POLİS VE ASKERİN ŞEHİT, 250’YE YAKIN SİVİL KATLEDİLDİ

7 Haziran seçimini içlerine sindiremeyenlerin, millet iradesini beğenmeyenlerin, son 4 ayda acı bedeller ödettiklerinin altını çizen Altınkaynak, toplumun ayrıştırıldığını, ötekileştirildiğini vurgulayarak; 4 ayda 150’ye yakın polis ve askerin şehit edildiğini, 250’ye yakın sivil vatandaşın katledildiğini, anne kucağında; 3 yaşındaki çocuğun teröre kurban verildiğini, binlerce ocağa ateş ve milyonlarca yüreğe acı düştüğünü kaydetti.

GİDİŞATI DURDURMAK ZORUNDAYIZ

“Bu acı ve hunharca gidişata seyirci mi kalacağız? Kayıtsız mı kalacağız? Boyun eğeceğimizi mi sanıyorlar?” sorularını soran Hakkı Altınkaynak, “Elbette Hayır” diye seslendiği basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

Her türlü badireyi atlatarak bir araya gelen milletimiz; ulusal birliğimizi, kardeşliğimizi, barışı temel alarak bu gidişatı durduracaktır. Durdurmak zorundayız…

atasehir_chp (16)

TERÖRE AĞIR BEDELLER ÖDENDİ

Yıllardır ağır bedeller ödenen teröre; yüzlerce aydın, polis asker ve gencini kurban vermesine rağmen sükunet, sabır, karalılık ve demokrasiye bağlılığını sürdürüyor.

Hafızalarımızı tazeleyelim; Biz kanlı pazarlar, Maraş mezalimi, Çorum Katliamı, Sivas vahşeti, Başbağlar ve Reyhanlı katliamlarını gördük.

Biz; Suruç’u, Diyarbakır’ı ve son olarak ta Ankara’da 100’den fazla barış sevdalısı insanlarımızı vahşi teröre kurban verdik.

MİLLETÇE ACIMIZ BÜYÜK

İçimiz yanıyor, Milletçe acımız büyük. Ama demokrasiye, barışa, aydınlık geleceğimize ve birliğimize olan inancımızla asla geri adım atmayacağız.  Yılmayacağız, korkmayacağız.

İnadına barış demokrasi demeye devam edeceğiz. Ülke insanlarını kendi çıkarları, gelecekleri için ayrıştırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. 90 yıldır cumhuriyet değerleri ile yaşayanlar olarak demokrasiyi kökleştirene kadar mücadele edeceğiz.

atasehir_chp (26)atasehir_chp (28)

HER TÜRLÜ ŞİDDETİ VE VAHŞETİ LANETLİYORUZ

Her türlü şiddeti ve vahşeti, insanlık dışı her hareketi lanetliyoruz.  Ülkemizde ve komşularımızda barışı ve kardeşliği savunmaya devam edeceğiz.

Demokrasi, barış, ülkenin varlığı, birliği ve bütünlüğü uğruna yitirdiğimiz tüm insanlarımızı saygıyla anıyor; yaralı ailelere acil şifalar, acılı ailelere sabır ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

YASTAYIZ! İSYANDAYIZ!

Ölen annelerimize, babalarımıza, kardeşlerimize barış sözümüz var… Acımızda büyük, öfkemizde!.. Yastayız!.. İsyandayız!..

İNSANINI KORUMAYANLARDAN BEYAZIT’A YÜRÜYENLERE MÜDAHALE

Ankara’nın merkezinde yüzlerce insanını korumayan teröre kurban veren polisin terör eyleminde hayatlarını kaybedenleri anmak isteyenlere tahammülleri olmadığını ifade eden Hakkı altınkaynak, böyle bir barışçıl amaçla Beyazıt Meydanı’na yürümek isteyen topluluğa müdahale ettiğini belirterek açıklamasını tamamladı.

atasehir_chp (4)atasehir_chp (19)atasehir_chp (20)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.