Hoşgeldiniz  

HAKKI ALTINKAYNAK ‘FARKLI KESİMLERDEN TALEP GELMESİ GÜZEL’

admin | 02 Ocak 2014 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset A- A+

hakkı altınkaynak_55CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile bir süre önce adaylık başvuruları, yerel seçim çalışmaları ve genel gündemi değerlendirdiğimiz söyleşi yaptık.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile bir süre önce adaylık başvuruları, yerel seçim çalışmaları ve genel gündemi değerlendirdiğimiz bir söyleşi gerçekleştirdik.

Belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylarının başvuru sayısının çokluğu, partisine gösterilen ilgi ve çalışmalardan memnun olduğu anlaşılan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, adayların ve halkın ilgisinin seçim sonuçları konusunda kendisini umutlandırdığını söylüyor.

2014 Yerel Seçimleri beklenenin üzerinde aday adayı başvurusu oldu. Bu ilgiyi nasıl buluyorsunuz?

Önümüzdeki dönemde özellikle farklı kesimlerden bu taleplerin gelmesi bizi çok daha mutlu yapıyor. Bugüne kadar CHP ile ilgili yeterince diyaloğu olmayan kesimlerdeki arkadaşlarımızın gelmesi çok güzel. Sinoplardan, Çankırılı arkadaşlarımızın, sizlerin gelişi, onların dışında çeşitli kesimlerde insanların CHP’ye gelip burada aday adaylarını yarışa sokmaları güzel bir şey.

O da şundan kaynaklanıyor: CHP bugün de Türkiye’deki bütün siyasi partilerin hepsinden az çok da olsa parti içi demokrasi olmasından kaynaklanıyor. Bizim de parti yöneticileri olarak bugüne kadar yeterince tanımadığımız ya da bizi tanımayanların, toplumun farklı kesimlerinde, bu kesimlerdeki insanlarla buluşmamız, onların bizim saflarımızda göreve talip olmaları son derece güzel. Bizi motive ediyor.

hakkı altınkaynak_11

CHP Ataşehir Belediye başkan adaylarının isimlerini alabilirmiyim sizden?

Battal İgezdi, Beytullah Doğanay, Sefa Sarısoy, Sani Yıldırım,  Nurettin Öğütoğulları, Zafer Nuhoğlu ve İbrahim Sözen.

Sizde bu aday adaylığı çalışması biraz erken değil mi? Olumsuz sonuç doğurur mu acaba?

Bence erken değil. Hiçbir olumsuz sonuç yok. Hatta belirli bir seçim sürecinin içerisine sıkıştırmak ileride çok daha sağlıklı olmayan bir yapılaşmayı getirir. Bu böyle geniş bir zamanda olunca bizim parti yöneticileri olarak, adaylar olarak da daha iyi tasnif etme, daha iyi analiz etme, üyelerin niteliklerini, yapılarını araştırmak ve ona göre üzerine düşmek zorunda olduğumuz notları daha sağlıklı ve daha adaletli bir şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Aday adayları şimdiden bu sürece dahil olmaları onların da bu seçim standı içinde olmaları, dolayısıyla 20 kişi ile çıkmamızın yerine 100 kişi ile değişik yerlerden almamız çok önemli.

CHP’NİN HALKA DÖNÜK, GÜLEN YÜZÜNÜ HALKLA PAYLAŞACAĞIZhakkı altınkaynak_22

Ataşehir’de seçim çok kritik. Siz de takdir edersiniz kamuoyu eğilimi bu zamana kadar onu gösteriyor. Çizgide bir seçim olacak. Burada çalışmalarınız erken de başladı. Çok enerji isteyen bir seçim çalışması dönemi. Erken başlayan seçim maratonu sizi yormayacak mı?

Ben 18 aydır ilçe başkanıyım. Şimdi biz geldiğimiz günden 2 ay sonra startı verdik. Gece gündüz olmasa bile halkın ayakta olduğu her dönemde biz sokaktayız. Şimdi bu bizim için çok daha iyi oldu. Seçim oldu da yeni geldiniz değil, kimse bize bu dönemde bunu söylemeyecektir. Şimdi seçim geldi de siz geldiniz diyemeyecektir. Çünkü biz bayramda da yanınızdaydık, seyranda da yanınızdaydık, yılbaşında da yanınızdaydık, cenazelerinizde de yanınızdaydık, akşam bahçelerinizde çay içerken de yanınızdaydık, düğünlerinizde de yanınızdaydık.

Tartışmadan çok proje üreterek enerjinizi tüketmenin daha verimli olacağını mı düşünüyorsunuz?

Türkiye’de geçmiş dönemde CHP 41 tane can alıcı projeyle yola girdi. Bunların en önemlilerinden biri de aile sigortası projesiydi. Tamamen sosyal devlete, demokrasiyi içselleştirmiş toplumların toplumların ortaya koyduğu, işsiz olanların en azından evinde kaynayacak bir tencerelerinin olması gerektiği üzerine kurulan bir aile sigortasıdır. İşsiz olan her kadının, ailenin ayda 300-500 liralık bir kredi kartıyla gidip, bankadan parasını çekip kendi ihtiyaçları, yoksa birinin evlerinin önüne makarna torbalarını ya da kömür torbalarını koyarak senelerce bir anlayış üzültücü ve küçültücüdür. Hem de hoş bir şey değildir.

KOMŞULARDAKİ KAN VE GÖZYAŞI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YAKIŞMAZ

“CHP’liler neden Suriye’ye arka çıkıyor algısı yaratıyor?” diyorlar. CHP’liler Suriye’ye, katillere arka çıkmıyor ki. Biz karıştık işlerine. Suriye’yi kan revan yaptık. Komşumuzun orda kan revan içinde olması bizim sorunumuz değil. Irak 1993’ten beri müdahale ediyor. 2003’te de bugünde kadar 10 yıllıdır bomba yüklü arabalarla 50-60 kişi ölüyor. Iraklı ne camisinden rahat ibadet etmeye gidebiliyor. Ne pazarına çıkıp gidebiliyor, ne de evinde rahat oturabiliyor. Adamların kan revan bürümüş gözlerini. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmaz. Komşulardaki kan ve gözyaşının olması Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmaz. Biz yapmadık mı? El kaideleri o militanları bu ülkede besleyip oraya göndermedik mi?

hakkı altınkaynak_

TÜRKİYE’NİN KOMŞULARINA KALKAN OLMALI

Teşekkür ederim. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak buraya gelen, bize ilgi gösteren, bizimle beraber olmak isteyen insanlarla gurur duyuyoruz. Çünkü bizim hedefimiz sadece CHP değil, Türkiye’dir. Türkiye’nin burada barış elçisi olarak hareket etmesinin tüm dünyadaki barışa da katkısı olur. Türkiye’nin burada taraf olması dünyadaki gerginlikleri artırabilir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.