Hoşgeldiniz  

HAKKI ALTINKAYNAK; ‘CHP, 93 YILDIR DİMDİK AYAKTA’

admin | 09 Eylül 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

chp_kurulus_yildonumu-0Kuruluşunun 93. Yıldönümünü kutlayan CHP’nin Ataşehir İlçe başkanlığı örgütü ve üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Örgütü ve çok sayıda partili, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

chp_kurulus_yildonumu-10

Çelenk sunma törenine CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata, ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, 93 yıldır dim dik ayakta olduğunu vurguladığı CHP’nin insanca, hakça düzen olduğunu kaydederek; “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk’ün mayası olan, Cumhuriyetin ve sosyal demokrasinin partisidir. Yani CHP özgürlük, eşitlik ve kardeşlik demektir. CHP sosyal demokrasi demektir. Yani hakça üretim, hakça paylaşım demektir. İnsanca, hakça bir düzen demektir” dedi.

chp_kurulus_yildonumu-31

CHP MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MAYASI OLAN PARTİ

Çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Hakkı Altınkaynak; “Bu gün Cumhuriyetimizin kurucusu olan partimizin 93. Kuruluş yılında sizlerle birlikte bu günü kutlamanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk’ün mayası olan, Cumhuriyetin ve sosyal demokrasinin partisidir” dedi.

CHP CUMHURİYET DEMEKTİR

 “CHP Cumhuriyet demektir. CHP özgürlük, eşitlik ve kardeşlik demektir” diye konuşmasına devam eden Hakkı Altınkaynak, “CHP sosyal demokrasi demektir. Yani hakça üretim, hakça paylaşım demektir. İnsanca, hakça bir düzen demektir. Ve hiç kimse unutmasın ki, CHP, temelinde Mustafa Kemal Atatürk’ün iradesi bulunan devrim demektir” dedi.

chp_kurulus_yildonumu-42

ÜÇ BÜYÜK DEĞİŞİMDE PARTİMİZİN İMZASI

Altınkaynak, “93 yıllık tarihimize şöyle bir göz attığımızda, ülkemizin geçmişinde yaşanan üç büyük değişimde partimizin imzasını görürüz. Neydi bu üç büyük değişim? Birincisi Cumhuriyetin kuruluşu ve çağdaşlaşmaya giden devrimler, ikincisi çok partili yaşama geçiş ve üçüncüsü sosyal demokrasi.” sözleri ile CHP’nin 93 yılık tarihindeki devrim ve yeniliklere dikkat çekti.

chp_kurulus_yildonumu-39

CHP, 93 YILDIR DİMDİK AYAKTA

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak 93. Yıldönümü törenindeki konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “CHP İktidarında, Cumhuriyet başta olmak üzere birçok devrimci yeniliği getirmiş olan partimiz, muhalefet dönemlerinde de ülkesi ve insanı için önemli çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarını yapmaya devam edecektir. Bilindiği gibi iktidarı kaybettikten sonra birçok parti siyaset sahnesinden silinip gitmişken CHP’nin 93 yıldır dimdik ayakta kalması, bizlere temellerinin ve hedeflerinin ne kadar sağlam olduğunu ve üyelerinin, çıkar ortaklığı değil ideal ortaklığı temelinde partiye bağlı olduğunu göstermesi açısından önemlidir. O nedenle bu günlerde ülkemiz de darbe teşebbüsünde bulunanlar ve dikta hevesinde olanlar bilmeli ki. Bu hukuksuzluklara Cumhuriyetimizin kazanımlarına yönelen her türlü yıkıcı faaliyetlere CHP örgütleri olarak asla seyirci kalmayacağız. Ülkemizde barış ve kardeşliğimizi demokrasimiz kökleşerek gelişmesi için sonuna kadar demokratik mücadelemizi kuruluş ilkelerimizden aldığımız feyz ile sürdüreceğiz.  Kökleri 93 yıl geriye giden partimizin bir sonraki kuruluş yılı kutlamasını CHP iktidarında yapacağımıza sonsuz inancımla sizleri saygıyla selamlarken, bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yaşasın M. Kemal Atatürk, Yaşasın Cumhuriyetimiz, Yaşasın Ülkemizin birliği ve kardeşliği, Yaşasın CHP ‘nin devrimci demokratik ruhu ve dinamik kadroları” şeklinde konuştu.

chp_kurulus_yildonumu-6chp_kurulus_yildonumu-14chp_kurulus_yildonumu-18chp_kurulus_yildonumu-24chp_kurulus_yildonumu-45chp_kurulus_yildonumu-48chp_kurulus_yildonumu-62chp_kurulus_yildonumu-64chp_kurulus_yildonumu-69chp_kurulus_yildonumu-71

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.