Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak ‘Bu Demokrasi Şölenidir’

admin | 30 Mart 2015 | Ataşehir, Genel, Genel Seçim Adayları, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Atasehir_chp_hakki_on_secimCHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak yurt genelinde 950 bin, Ataşehir’de 13 bine yakın örgüt üyesinin görüşünün sorulduğu ön seçimin demokrasi şöleni olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

7 Haziran Genel Seçim milletvekili adaylarının bir kısmını belirlemek için ön seçim yapan CHP, yurt genelinde 42 ilde 45 seçim bölgesinde 950 parti üyesi seçmenin oyu ile adaylarını belirlerken, yurt çapında bir demokrasi şöleni yaşandı.

13 bine yakın üyenin olduğu Ataşehir’de gerçekleşen ön seçimi Küçükbakkalköy Ataşehir Anadolu Lisesi’nde takip eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak yurt genelinde 950 bin, Ataşehir’de 13 bine yakın örgüt üyesi partilinin iradesinin ön seçimde sandık aracılığıyla parti yönetimine yansıyacağını vurgulayarak yapılanın bir demokrasi şöleni olduğunu söyledi.

Ön seçimin parti içi demokrasi açısından önemini vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak yaptığı açıklamada; “Üyelerin partinin geleceğini, politikasına yansınması açısından çok önemli. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon kişi sandık başına gitti. 950 bin kişinin iradesi ile 10 – 15 kişinin iradesinin yansıması arasında çok fark var. Parti siyasetinin tabandan şekillenme aşamasındayız. Genel başkanımıza ve genel merkezimize teşekkür ediyoruz. Özellikle Genel Başkanımızın gösterdiği demokratik olgunlukla genel seçimde aday adayı olarak ön seçime girmesi CHP’nin özgürlük ve demokrasi anlayışının taçlandırılması oldu. Biz örgütün yöneticileri çok mutluyuz. Çünkü halkın içinden, halkla bütünleşmiş insanların düşüncelerini gözlemlerini, beklentilerini sandığa yansıtma fırsatı bulduk. Cumhuriyet Halk Partisi adına bu yapılan çok büyük bir referandumdur. Türkiye siyasi tarihi açısından da çok önemli bir aşama. Bu partinin mensubu olarak gurur duyuyorum. Mutluluk duyuyorum. Ataşehir’de 12 – 13 bine yakın insan parti yönetiminde iradesini yansıttı. Bu bir demokrasi şölenidir. Sandığı örgütümüzün önüne koyduk. Elbette anahtar liste gibi söylentiler olacaktır. Biz yönetim olarak on derece nötrüz. Örgütümüzün iradesini bekliyoruz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.