Hoşgeldiniz  

HAKKI ALTINKAYNAK ‘BAYRAMLAR İNSANİ DEĞERLERİ YÜCELTİR’

admin | 11 Eylül 2016 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

chp_bayram_hakki_altinkaynak-1CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkkı Altınkaynak, insani değerleri yücelttiğini vurguladığı Kurban Bayramının  yaşanan acıların durmasına fırsat olmasını diledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

BAYRAMLAR BARIŞI, KARDEŞLİĞİ, YARDIMLAŞMAYI ÖNE ÇIKARAN GÜNLER

Kurban Bayramı nedeni ile Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’dan bayram mesajını ileten  CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Milli ve dini bayramların toplumun duygularını paylaştığı günler olduğunu vurgulayarak; “Kurban bayramı da iki büyük dini bayramlardan biridir. Kurban Bayramı kurban kesilerek eda edilen bayramdır. Bayramlar barış ve kardeşliği, dostluğu çağrıştıran, yardımlaşmayı öne çıkaran günler” olduğunu kaydetti.

chp_bayram_hakki_altinkaynak-4

BAYRAMLAR İNSANİ DEĞERLERİ YÜCELTİR

Hakkı Altınkaynak mesajında; “Bayramları incelediğimiz zaman insani değerleri yücelten etkenleri görürüz. Bu günlerde eda edeceğimiz Kurban Bayramı da böyle bir bayramdır. Günlük yaşamda yapamadıklarımızı bayramlarda yapma fırsatı bulacağız. Büyüklerimizi ve birbirimizi ziyaret ederek, ihmal ettiğimiz söyleme fırsatı bulamadığımı güzel sözleri söyleme fırsatı buluruz” ifadelerine yer verdi.

BAYRAMININ ASIL TEMASININ KURBAN KESMEK

Altınkaynak, Kurban Bayramının asıl temasının kurban kesmek olduğunu, kurban kesmenin kan akıtmanın ötesinde; fakirlerle, evine et girmeyenlerle paylaşımı yaşatmak olduğunun bilinci ile kurban ibadetinin yerine getirildiğini vurguladı.

chp_bayram_hakki_altinkaynak-5

KURBAN BAYRAMI YAŞANAN ACILARIN DURMASINA FIRSAT OLMALI

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Etrafımızda ve ülkemizde özellikle Müslüman dünyasında, İslam aleminde; yüreğimizi burkan, bizi acıya boğan; kardeşin kardeşi, Müslümanın Müslümanı katlettiği süreçte, Kurban Bayramının bir daha düşünme, akıl ve vicdan süzgecini çalıştırarak yaşanan acıların durdurulması için fırsat olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

ACI VE GÖZYAŞLARINI OLMADIĞI KURBAN BAYRAMI ARZULUYORUZ

Hakkı Altınkaynak,”Bütün dostlarımızın Kurban Bayramını bu dileklerle kutluyor, ülkemiz ve etrafımızda acı ve gözyaşlarını olmadığı, kimsenin incinmediği; evlat, kardeş acısı çekmediği, kimsenin teröre kurban edilmediği bir dünya arzu ediyoruz” ifadeleriyle acıların yaşanmadığı Kurban Bayramı temennisinde bulundu.

chp_bayram_hakki_altinkaynak-2

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözüne dikkat çeken Altınkaynak, ülkemizde ve dünyada barışın sağlanmasını dileyerek; “Osmanlı İmparatorluğunun mirasını sahiplenmek ve kurtuluş savaşı ile ülkemizi düşmanlardan temizleyerek cumhuriyeti kuranların,  kurucu Genel Başkanımız ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söyledikleri şu söz çok önemlidir; “Yurtta Barış, Dünyada Barış.” Biz hem ülkemizde hem de dünyada barışın sağlanmasını istiyoruz” dedi.

SAVAŞ GÖZYAŞI, KAN VE CİNAYETTİR

Savaşın gözyaşı ve cinayet olduğunun altını çizen Altınkaynak, Kurban Bayramı mesajını şöyle tamamladı: “Çünkü barış huzurdur, mutluluktur. Savaş cinayettir, kandır, gözyaşıdır, nefrettir, kin ve düşmanlıktır. Biz barış diyoruz. Bayramlar da barışın simgesidir. Ataşehir’e ve ülkemize Kurban Bayramı kutlu olsun.”

chp_bayram_hakki_altinkaynak-3

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.