Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak, ‘Ataşehir Örgütü Görev Başında’

admin | 16 Haziran 2017 | Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Maltepe Cezaevi’nin önünde tutulmaya başlanan ‘Adalet nöbeti’  Ataşehir’de.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’daki 39 ilçenin CHP örgütü, gençlik kolları ve kadın kolları her gün 10.00-22.00 saatleri arasında cezaevi önünde CHP Milletvekili Enis Berberoğlu serbest kalasıya kadar nöbet tutma kararı almıştı.

Maltepe Cezaevi önüne gelen ve ilk nöbeti tutan CHP Kartal ve Maltepe Örgütü’nden sonra Cuma günü saat 10:00’dan itibaren nöbeti CHP Ataşehir İlçe Örgütü devraldı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte çok sayıda ilçe yönetimi, gençlik kolları ve kadın kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu gurup Maltepe Ceza ve Tutuk Evi önünde Adalet Nöbeti tutuyor.

Gün içerisinde Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de yaptığı basın açıklaması sonrasında Adalet Nöbeti tutan CHP Ataşehir İlçe örgütü üyelerinin aralarına girerek ve sohbet ederek destek verdi.

“YAPILANLAR TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI”

Örgütü ile birlikte Adalet Nöbeti tuttukları CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Maltepe Cezaevi önünde basın açıklaması yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, bıçağın kemiğe dayandığı, sözün bittiği yerde olduklarını kaydederek; “Ülkemizde son zamanlarda ayyuka çıkan özgürlüklerin kısıtlanması, hukuksuzluğun had safhaya ulaşması,  tabiri caiz ise bıçağın kemiğe dayandığı sözün bittiği yerdeyiz.  Yapılanlar tahammül sınırlarını aştığından dolayı CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu Ankara’dan ‘Adalet’ yürüyüşünü başlatmıştır. CHP örgütleri olarak, tutuklu milletvekilimiz ve tutuklu basın mensupları ile diğer partilerin tutuklu milletvekilleri olmak üzere; adresleri belli iken milletvekillerini tutuklayarak dört duvar arasında tutulmalarını kabul etmiyoruz. 39 ilçe olarak her gün bir ilçemiz örgütü ile birlikte bir bütün olarak bu nöbeti kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ADALET NÖBETİ”NE DEVAM EDECEĞİZ”

Herkesin yargılanabileceğini ancak, kimsenin keyfi olarak tutuklanamayacağını vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Adalet nöbeti”ne devam edeceklerinin altını çizdiği açıklamasında; “ Ne zamanki bu ülkede hukuk işliyor, bu ülkede demokrasi var, kanunun gerekleri yapılıyor dendiği zamana kadar ‘Adalet’ nöbeti eylemimiz devam edecektir.  Herkes yargılanabilir ama hiç kimse keyfi olarak içeri tıkılamaz. Bu alışkanlık olmanın ötesine geçti. Özlemini çektiğimiz çağdaş, demokratik Türkiye’ye yakışmıyor.  Bu ülkenin panzehiri demokrasidir, hukuktur, adalettir.  Demokrasinin kuralları yerine oturtuluncaya kadar bu mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Bu bir sivil inisiyatiftir. Halk olarak silahsız, taşsız, sopasız bir eylem gerçekleştiriyoruz. Hem geçmişte bize bu ülkeyi emanet edenlere borcumuz, hem de gelecekte ülkemizi emanet edeceklerimize karşı görevimizdir. Biz yapmazsak tarih bizi yargılayacaktır. Ataşehir örgütü olarak bugün görev başındayız” ifadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.