Hoşgeldiniz  

‘Habire Yahşi’li Seslerden ‘Bir Nefes Anadolu’ Türküleri

admin | 01 Haziran 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber A- A+

habireHabire Yahşi Anadolu Lisesi Korosu’nun, Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirdiği ‘Bir Nefes Anadolu’  Türk Halk Müziği Konseri beğeni topladı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen Habire Yahşi Anadolu Lisesi Korosu’nun konserine; Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İsa Boylu, öğretmenleri, öğrenciler, veliler, davetliler ile THM seven Ataşehirliler katıldı.

Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro takımının müzik öğretmenleri öncülüğünde Novada AVM’deki Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Konseri konserinde yaptığı  konuşmada; sanat müziği ve halk müziği gecesinin çok eskiden beri hayali olduğunu vurgulayan Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İsa Boylu, “Düşüncemi açtığım müzik öğretmenimiz olumlu karşıladı. Birlikte güzel bir çalışma ortaya çıkardılar. Beden Eğitimi ve Edebiyat öğretmenimizin de yardımı ile böyle bir etkinlik ortaya çıktı” diye düşüncelerini ifade edip, provalarına da katıldığı etkinliği çok beğendiğini söyleyerek, “Ben çok beğendim. Sizlerin de beğeneceğine inanıyorum” dedi.

habire_yahsi

Bir yıl boyunca bu konser için hazırlandıklarını söyleyen Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Sevil Üngör, öğrencileri ile birlikte çalışma yaparak bir oklarlında Türk Halk Müziği korosu kurduklarını belirtip, öğretmen arkadaşlarından da bağlama ve gitar konusunda destek aldıklarını vurgulayarak; Öğrencilerimiz ile keyifli çalışmalar sonunda bugüne geldik. Birlikte şarkı söylemekten çok keyif alan bir ekibiz. Bir çok repertuarımız vardı. İçerisinden seçerek bu 13 şarkıya karar verdik” dedi.

Konserin birinci bölümünde Trakya yöresi ağırlıklı 4 türkü seslendiren Habire Yahşi Anadolu Lisesi Korosu, ikinci bölümde; Marmara ve Ege yöresi türkülerini seslendirdi.

Üçüncü bölümde solo olarak seslendirilen Kıbrıs türküsü Mağusa Limanı ile birlikte bir Ordu türküsü olan Hekimoğlu koro tarafından seslendirildi.

Habire Yahşi Anadolu Lisesi Korosu konserin son bölümünde ise; Çanakkale yöresi türküsü “Çemberimde Gül Oya türküsü”, Giresun yöresinden “Püsküllüdür püsküllü” ve son olarak ta Trabzon yöresinden “Derule” türkülerini seslendirdi.

Salonu dolduran izleyicilerin beğenisi ve yoğun istekleri üzerine “İstanbul” ve  “Derule” türkülerinin tekrar seslendirildiği konser, Ataşehir Belediyesi Folklor Ekibi’nin sergilediği Karadeniz Yöresi’ne ait halk oyunu gösterisi ile son buldu.

habire_halk  o

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.