Hoşgeldiniz  

Gürsel Tekin ‘Sinop’ta Adres Biz Değiliz’

admin | 22 Şubat 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

Berfo Ana_taziye Gürsel TekinBerfo Ana’nın Oğlu ve yakınlarına taziye ziyareti için Ataşehir’e gelen Gürsel Tekin Ataşehirweb.com Haber’e yaptığı açıklamada ‘Sinop’ta adres biz değiliz’dedi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Berfo Ana’nın ailesine ve yakınlarına taziye için Ataşehir’e gelen, CHP Genel Başakan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sinop olayları ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik iddialar ile ilgili Ataşehirweb.com haber adına Recep Kenan’a yaptığı özel açıklamada; CHP’nin Sinop olayları ile ilgisinin fotğraflarla ortaya konulduğunu, “Miliyetçiliği ayaklarımın altına aldım.” diyenlerin kendi milliyetçilerini kontrol edemediğini iddia etti.

CHP Genel Başakan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sinop olayları ile ilgili olarak Ataşehirweb.com haber adına Recep Kenan’a yaptığı özel açıklamada;

“Sinop olayları ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik iddialar ile ilgili dün de açıklama yapmıştık. Cumhuriyet halk Partisi’nin olaylar ile ilgisinin olmadığını fotoğraflarla, resimlerle ortaya koyduk. Ne yazık ki Sayın Başbakan; “Ben milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım.”dese de, kendi milliyetçilerini kontrol edemez bir durumda olduğunu gördük. Görünen o ki; Sayın Başbakanın partisinin, AKP’nin milliyetçi gençleri bu reaksiyonu göstermiştir. Bu konuda CHP’lilerin en ufak bir katkısı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün mücadelesi bu ülkede iç barışı sağlamaktır. Bu konuda adres biz değiliz. Adres Sayın Başbakanın partidir. “

Yerle seçim ve İstanbul adaylığı ile ilgili sorumuza ise; “Daha ona çok var.”diyerek cevaplandırdı.

TAZİYE  ZİYARET FOTOLARI 

*Berfo Ana Hepimiz İçin Mücadele Ediyordu

CHP Genel Başakan Yardımcısı Gürsel Tekin taziye ve Berfo Ana için ise şu açıklamaları yaptı;
“Yüreği yanan annelerin sembolü olmuştu Berfo Ana. O hepimiz için mücadele veriyordu.”diye söze başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Cemil Kırbayır aynı zamanda bizim abimizdi. Yakın dostumuzdu. Berfo Ana’nın sadece bir tek arzusu vardı; ölmeden önce oğlunun kemiklerini görmek. Milletvekili olarak onu yapamadığımız için utanç içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum.”dedi.

“Böyle bir devlet anlayışı olmamalı.”diyen Tekin, Amerikalı turistin katili ya da katillerinin yakalanması için yapılan çalışmalara dikkat çekerek;”Bizim neyimiz eksik acaba?”diye sordu.

“Berfo Ana’nın Hasan Ocak’ların ya da binlerce Cumartesi Anneleri’nin devletten talebi; kaybettikleri çocuklarının, yakınlarının akıbetini öğrenmek istiyordu.”diye düşüncelerini ifade eden Gürsel Tekin; “Bunları yapamadığımız için çok üzgünüm. Ne yazık ki Berfo Ana’yı da bu gün kaybettik.”dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.