Hoşgeldiniz  

GÜRSEL TEKİN ENİS BERBEROĞLU’NU CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ

admin | 16 Haziran 2017 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Örgütü’nün nöbetçi olduğu CHP İstanbul İl Örgütü organizasyonuyla Maltepe Cezaevi’nin önündeki ‘Adalet’ nöbeti devam ediyor.

“Adalet nöbeti”nin devam etiği Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, ilk ziyaretçisi olduğu Berberoğlu ile ilgili, “Milletvekilimiz burada tutuklu değil, siyasi kararla esir alınmıştır.” Dedi.

MİLLETVEKİLİMİZ TUTUKLU DEĞİL, SİYASİ KARARLA ESİR ALINMIŞTIR

Tutuklu bulunduğu Maltepe Ceza ve Tutukevi’nde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, çıkışta yaptığı açıklamada, Berberoğlu’nun ilk ziyaretçisi olduğunu altını çizerek; “Enis beyin ilk ziyaretçisi olduk. Bütün meslektaşlarına, basın mensuplarına çok selamları var. Gazetecilik refleksiyle gazeteleri ve televizyonları burada takip ediyor. Hepinize ayrı ayrı selamları var. Başta sayın Genel Başkanımıza, CHP’nin 81 il örgütümüze, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum örgütleri demokrasi, özgürlük ve adalet konusunda hassasiyet gösteren herkese ayrı ayrı selamlarını iletmek istiyorum. Tabi bugün sayın milletvekilimiz burada tutuklu değil, bir siyasi kararla esir alınmıştır bizlere göre.” İfadelerine yer verdi.

BU KARARA DARBECİLER SEVİNMİŞTİR

Gürsel Tekin açıklamasında, “Dış politikada çok sıcak günler yaşarken, içerde sözde darbeyle mücadele ederken aynı zamanda ana muhalefetin milletvekillerinin tutuklanması herhalde sadece darbecilerin işine gelir. Bu karara sadece ve sadece darbeciler sevinmiştir. Bunu dışında Türkiye’nin bu darbe konusundaki hassasiyetini hepimiz biliyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

YARGILANMALARDAN KORKAN İNSANLAR DEĞİLİZ

Enis Berberoğlu’nun tutukluluğuna itirazların yapıldığının altını çizen Gürsel Tekin, Türkiye’de haksız bir şekilde yüzlerce gazetecinin, yüzlerce bilim insanlarının, milletvekillerinin tutuklu olmasını kabul etmek mümkün olmadığını kaydederek; “Umut ederim ki en kısa süre içerisinde tutuksuz yargılanma kararı ile serbest bırakılır. En azından Mustafa Balbay kararı olan Anayasa Mahkemesi’nin kararı var. Milletvekillerinin tamamının tutuklanmadan yargılanmasını sağlayacak bir yönteme geçilmesi gerekiyor. Şuna emin olabilirsiniz, başta Sayın Berberoğlu olmak üzere hiç birimiz yargılanmalardan korkan insanlar falan değiliz. Elbette hukuk işleyecekse hepimiz hesap vereceğiz, geleceğiz davalarımız varsa…” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ MİLLET İRADESİYLE GİDER

Gelişmiş Avrupa ülkelerinden Almanya’nın Başbakanı Merkel’in de yargı sistemine hesap verdiğini hatırlatan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, milletin seçtiklerinin yine milletin iradesi ile gitmesi gerektiğini kaydederek; “Milletin iradesiyle seçilmiş, milletin oylarıyla seçilmiş milletvekilleri, ancak ve ancak millet iradesiyle gider. Bugün iktidar mensuplarının en çok kullandığı cümlelerdi ama ne yazık ki bugün görüyoruz ki milletin temsilcileri, milletin reyleriyle seçilmiş belediye başkanları tutsak vaziyette, gözaltında. Umut ederim ki bu itirazlarımız sonuç verir. İtirazlarımız sonuç verdiğinde biz sayın genel başkanımızın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu arayışından vazgeçecek anlamı da taşımasın. Biz Türkiye’de herkes için geçerli olan bir hukuk sistemini istiyoruz.” Diye konuştu.

DARBE GECESİ PARLAMENTODA BU MİLLETVEKİLLERİYLE DİRENDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına da bir çağrıda bulunan Gürsel Tekin, meclis başkanının 550 milletvekilinin de başkanı olduğunun altını çizerek; “Yani siz iktidar milletvekili olabilirsiniz ama anayasamızda açık ve net… Seçildikten sonra 550 milletvekilinin başkanısınız. Bu kadar tutuklu milletvekili varken sayın başkanın bu konuda bir çaba sarf etmemesi son derece düşündürücüdür. Sayın başkan unutma darbe gecesi o parlamentoda bu milletvekili arkadaşlarımızın direnciyle bu zafer elde edilmiştir. Farklı siyasi partiler el ele vererek darbecileri püskürtürken, sizin böyle bir durumda, insanların sürekli hukuksuz bir vaziyette rehin alınmasına sessiz kalmanızı anlamış değilim. TBMM Başkanı tutuklu milletvekilleriyle ilgili en azından anayasa kararını önüne koyarak bir sonuç elde eder. Sayın başkandan da bu konuda bir çaba bekliyoruz.” dedi.

HUKUKUN OLMADIĞI BİR ÜLKEDE ADALET ARIYORUZ. DAMAT İÇTİHATLARI YARATILDI

Hukukun olmadığı ülkede adalet arandığını, damat içtihatları yaratıldığını ifade eden Enis Berberoğlu’nun avukatı Zeynel Öztürk, meslek hayatına 12 Eylül yargılamalarıyla başladığını belirterek; “Selimiye’de duruşmalarda, 12 Eylül yargılamalarında bu kadar kötü uygulamalar görmedik. Hukukun olmadığı bir ülkede adalet arıyoruz. Gerçekten işimiz ok zor. Yeni yeni içtihatlar yaratılıyor. Damat içtihatları yaratılmaya başlandı. Damatlar bu ülkede daimi ikametkah sahibi olarak tahliye edildiler, maalesef sayın Enis Berberoğlu milletvekili sıfatı da olmasına rağmen, basın şeref kartı da olmasına rağmen tutuklandı” dedi.

UMUTSUZ DÖNEMDE UMUTLU OLMAK İSTİYORUM

14.Ceza Mahkemesi kararına bir üst mahkeme olan 15. Ağır Ceza Mahkemesine itirazlarını yaptıklarını kaydeden Avukatı Zeynel Öztürk, umutsuzluk döneminde umutlu olmak istediğini söyleyerek; “Buradaki tutuklamaya da itiraz ettik. Bunu da ayırıyorum. Ayrıca bu kararın temyiz süre tutum dilekçesi dediğimiz; 7 gün içerisinde bu kararı temyiz ettirmemiz gereken dilekçemizi de verdik. Önce dosya istinaf mahkemesine gidecek. 3 gün içerisinde sanıyorum. 15. Ağır Ceza Mahkemesi en geç pazartesi ya da salı tutuklama ile ilgili itirazımızı değerlendirecek. Onunla ilgili bir karar verecek. Umudunuz var mı? Umutsuz olduğumuz bir dönemde umutlu olmak istiyorum.” Şeklinde konuştu.

ENİS BERBEROĞLU’NUN MESAJINI İLETTİ

Cezaevinden Enis Berberoğlu’nun mesajını ileten Yiğit Acar, basın mensuplarına ve CHP örgütüne teşekkür ettiği mesajında; “Öncelikle siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerini iletiyor Sayın Enis Berberoğlu. Yıllarca sizinle bu meslek görevini paylaşmış, sizlerle bu sahada emek harcamış, muhabirlikten gelen ve en tepeye Genel Yayın yönetmenliğine çıkan bir insan olarak basın mensuplarına buradaki emekleri için teşekkür ediyor. Günlerdir burada bekleyen, nöbet değişimi yapan CHP örgütüne teşekkür etti. Ankara’dan yola çıkan ve bugün İzmir’den yola çıkıp İstanbul’a yürüyecek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etti. Bu çabaların sırf kendisi için olmadığından emin. Ve diyor ki, Türkiye’ye adalet gelene kadar, demokrasi gelene kadar ben burada yatmaya hazırım. Hiçbir çekincem, hiçbir üzüntüm yok. Biz vatan görevi için buradayız” ifadelerinin olduğunu kaydetti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.