Hoşgeldiniz  

Gürsel Tekin Baransu’dan yanıt bekliyor!

admin | 06 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Mehmet Baransu’nun canlı yayında; “Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı beni aradı ve İlgezdi’den şikayetçi oldu, bıktık bu adamdan dedi” sözlerine yanıt bekliyor.

Gürsel Tekin Baransu’dan yanıt bekliyor!

Gazeteci Mehmet Baransu’nun ortaya attığı iddiaya, Gürsel Tekin tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kanaltürk’te yayınlanan Futbolizm programında gündeme gelen bir iddiaya tepki gösterdi. Mehmet Baransu, pazar gecesi yayınlanan programda “Bir genel başkan yardımcısı beni aradı ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den şikayetçi oldu” demişti. Tekin, “Baransu bu ismi açıklamak zorunda. Kimse CHP içine fitne sokamaz” dedi.

Kanaltürk’te yayınlanan Futbolizm programında Mehmet Baransu’nun ortaya attığı bir iddia tartışılmaya devam ediyor. Baransu’nun Ataşehir’de yapılan Fenerbahçe Tesisleri ile ilgili olarak ortaya attığı iddialar tartışmaya dönüşmüş, CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Baransu arasında sert tartışma yaşanmıştı.

Pazar gecesi yayınlanan program biterken Baransu canlı yayında “Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı beni aradı ve İlgezdi’den şikayetçi oldu, bıktık bu adamdan dedi” sözlerini ifade etti.

CHP Basın, Tanıtım ve İletişim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise bu iddiaya tepki gösterdi. Çağdaş Ses.com adlı siteye konuşan Tekin şunları söyledi:

“Buradan çok açık söylüyorum; ‘Ey basın mensupları, ey bu medya kuruluşları; size bu haksızlığı yaptırtmayacağım. Gazeteci Mehmet Baransu iki haftadır bizim İstanbul’daki çok önemli iki belediyemizi ve Türkiye’nin en önemli spor kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe’yi ve son aşamasında da CHP’yi, kim olduğu bilinen ancak ismini saklayan bir kişinin iddiaları üzerinden, sanki isnat olunan suç kesinleşmiş gibi bu kurum ve kişileri zan altında bırakmak için saatlerce programlar yapıyorlar.

Ben seyretmedim, arkadaşlarımız haber verdi. Programda Baransu, Ataşehir Belediye Başkanı’na ‘Senin ne olduğunu bilen bir CHP Genel Başkan Yardımcısı beni arayarak teşekkür etti, Ataşehir Belediye Başkanı’ndan bizi sen kurtaracaksın dedi’ demiş.

Ey Mehmet Baransu, bunu çıkıp bu hafta açıklayacaksın! Kim bu Genel Başkan Yardımcısı? Öyle imalarla, fitnelerle CHP’nin içerisine hizip katmayacaksın. Bunu diyen, varsa seni arayan biri CHP Genel Başkan Yardımcısı olamaz! Sağda solda birileri bu tartışmaya benim adımı da karıştırmaya çalışıyor. Gürsel Tekin kimsenin arkasından konuşmaz; ne söyleyecekse yüzüne söyler! Ben gazetecilere dedikodu vermem. Benim en çok dostlarım basın mensuplarındandır. CHP tarihinde gazetecilerle ilişkisi en kuvvetli olan yöneticilerden biriyim. Ben dedikodu vermem, çıkar açık açık demeç veririm. Kimse bu Genel Başkan Yardımcısı bu hafta açıklayacaksın. Yoksa bunun altında kalırsın. Çünkü ‘gazetecilik’ adı altında hiç kimsenin hiç kimseyi zan altında bırakmaya hakkı yok, gazetecilik bu değil.”

Gürsel Tekin sözlerine şöyle devam etti:

-RÜŞVET ARIYORSAN, TOKİ’YE VE BÜYÜKŞEHİR’E BAKACAKSIN-

Buradan bütün medya kuruluşlarına sesleniyorum, bu hafta Cuma günü bir televizyon kanalında esas rantı kimlerin yarattığını, yandaşlarına nasıl peşkeş çektiğini, rant işlerinden kimlerin anladığını ortaya koyacağım. Yüreğiniz varsa yazın yayınlayın. CHP’ye vurmak, sizin nazarınızda kolay. Sizlere bunu yaptırtmayacağım! CHP’yi size dövdürtmeyeceğim! Bu nasıl bir mantık?

Orada ilçe belediyesinin plan yapma yetkisi yok. Türkiye’de hiçbir ilçe belediyesinin 1/5000’lik nazım imar planı yapma yetkisi yok. Sen kalkıyorsun, buradaki 1/5000’lik plan yetkisinde kalan rantsal artıştan dolayı ilçe belediyesini suçluyorsun.

Kaynak: GerçekGündem

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.