Hoşgeldiniz  

GÜLSUYU MAHALLESİ TBMM GÜNDEMİNDE

admin | 25 Ekim 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

kadir g+Âkmen +¦ş+-tİstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu Mahallesi’nde yıllardır süregelen ancak Hasan Ferit Gedik’in ölümü ile gündemin ilk sıralarına taşınan olaylar TBMM gündeminde.

CHP’Lİ ÖĞÜT GÜLSUYU TABLOSUNU DEĞERLENDİRDİ; ENDİŞE VE BEKLENTİLERİ AÇIKLADI

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülsuyu Mahallesi’nde yıllardır süregelen ancak Hasan Ferit Gedik’in ölümü ile gündemin ilk sıralarına taşınan olaylar TBMM gündemine geldi.

Bölgede yaşananları yakından takip eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Genel Kurul konuşmasında hem tabloyu değerlendirdi hem de mahalle halkının endişe ve beklentilerini dile getirdi.

ÖĞÜT: MAHALLEDE OLAYLAR YENİ DEĞİL, 2009’DAN BERİ ARALIKLARLA SÜRÜYOR

Gülsuyu’nda 2009’dan beri yaralamaların, darpların, tehdit ve tacizlerin sürdüğünü belirten Öğüt, bununla ilgili haberlerin birkaç gün manşetlerde kalıp sonrasında unutulacak türden olmadığını, hukuk devleti olduğu söylenen bir ülkede bu vahim durumun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Mağdurlar ve yakınları ile birebir yaptığı görüşmelerde, bölge halkının büyük korku içinde olduğu ve şikayetçi oldukları takdirde can güvenliklerinin tehlikeye gireceğinden endişe ettiklerini kendisine ilettiklerini söyleyen CHP’li Öğüt, ” Daha önceki gün 23.00’ten sonra minibüslerin bile yukarı çıkması polis tarafından engellenmeye başlanmış, Olağanüstü Hal Yasası yarı resmi olarak devam etmiştir. Bu polis ablukasına rağmen plakasının sahte olduğu tahmin edilen bir aracın içindekiler mahalle arasında sloganlar atarak ortam germişlerdir ve buna polis maalesef seyirci kalmıştır” diye konuştu.

“BURADAKİ MESELA SADECE UYUŞTURUCU MESELESİ DEĞİLDİR”
Esnafın önünün büyük polis araçları tarafından kapatıldığını, mahalledeki tedirginliğin esnafın işlerini de olumsuz etkilediğini söyleyen Öğüt, buradaki olayların sadece uyuşturucu meselesi olmadığına da dikkat çekti.

Kadınların evlerinde dahi taciz edildiğini, fuhuş ve çocuk pornosu pazarı yaratılmaya çalışıldığını, bu gerginliklerin önüne geçilemeyecek olaylara gebe olduğunu ve tüm sorumluluğun iktidarda olduğunu ifade eden Öğüt, polisin birilerini korumayı bırakıp, halkı koruması ve olayların önün geçmesi gerektiğini vurguladı.

HAYLİ İLGİNÇ İSİM VE BAĞLANTILAR NEDEN ARAŞTIRILMIYOR?
“Çetelere karşı direnen onlarca genç gözaltına alınırken Hasan Ferit Gedik’in ölümü sonrası gözaltına alınan zanlıların birçoğunun serbest bırakılmasının gerekçesi nedir? Ağustos’ta CHP’li 3 vekilin hazırladığı raporun dikkate alınmamasının ve araştırma önergemizin reddedilmesinin sebebi nedir? İHD’nin açıklamış olduğu rapor ve çözüm önerileri ciddiye alınacak mıdır? MOBESE’lerin her ne hikmetse saldırı anında çalışmamasının gerekçesi nedir? Sosyal medyada en ufak eleştirileri dahi suç unsuru sayarak insanları gözaltına alanlar, evlere baskın düzenleyenler, Hasan Ferit Gedik’in ölümünün ardından yayınlanan sosyal medya fotoğraflarını ve hayli ilginç isim ve bağlantıları neden araştırma gereği dahi duymamaktadırlar?” sorularını yönelten CHP’li Öğüt, zorbalık yoluyla bölgenin terk ettirilmesinin mümkün olmadığını rant için ağızlarının suyu akarak bekleyenler de dahil herkesin bilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.