Hoşgeldiniz  

Gideceğiniz Yere Geç Kalın!

admin | 25 Eylül 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Gideceğiniz yere geç kalın (1)Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Trafikte Sorumluluk Hareketi kamu spotları ile araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri vurgulayarak toplum bilincini arttırıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Trafikte Sorumluluk Hareketi çektikleri kamu spotları sayesinde araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri vurgulayarak toplum bilincini arttırmayı hedefliyor.

Kaza diye tabir ettiğimiz şey dikkatsizlik ve ihmal sonucu yaşanır. Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğu da acele edilmesi ya da dikkatsizlik sonucu yani kişiye bağlı sebeplerden kaynaklanır. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafikte Sorumluluk Hareketi gibi pek çok kurum ve kuruluş bu konunun hassasiyetini göz önünde bulundurmak için çeşitli kamu spotları çekerek dikkat edilmesi gereken hususları vurguluyor.

Her yıl binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine, binlercesinin de yaralanmasına yol açan ve ülke ekonomisine büyük zararlar veren trafik kazalarının genellikle insan kaynaklı olması, dikkatsizliğin ve umursamazlığın faturasının bütün insanlara kesildiğini gösterir.

Trafikte riske atılmayan küçük ayrıntılar aslında büyük hayatlar kurtarır.

Trafikte cep telefonu kullanırken kulaklık kullanırsanız hem kendi hayatınızı hem de bir başkasının hayatını kurtarmış olursunuz. Sıradan bir ihmale kurban gitmemek için araç kullanırken telefonla konuşmayı tercih etmeyin.

Trafikte her zaman sorumlu davran hayatını riske atma!

Her saat 27, her gün 600 kazanın olduğunu ve yılda 6 bine yakın vatandaşımızı trafik kazasında kaybettiğimizi unutmayın. Trafik kazalarının tamamına yakının insan kaynaklı olması sebebiyle yapmamız gereken tek şeyin trafik kurallarına uymak olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Aşırı hız yaparak gideceğiniz yere yetişeyim derken kendinizin ve sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atmayın. Unutmayın aşırı hız uzaklara götürür…

Başakşehir Bilgievi öğrencilerinin trafik kuralları ile ilgili çektiği bu video sizlere çok tanıdık gelecek;

Asla doğruyu yanlış anlatmayın!

Haber: Burcu KASARCI / İstanbul Ajansı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.