Hoşgeldiniz  

GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR ‘HALK CEVAP VERDİ’

admin | 08 Ağustos 2016 | Asker, Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

hulusi_Akar_GK_Tsk (1)Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde sloganlarla kesilen konuşmasında TSK’ya ve millete ihanet edenlere cevabın alanlarda verildiğini söyledi.

Yenikapı’daki tarihi mitingde kürsüye çıkan Orgeneral Akar’ın konuşması sık sık ‘İşte ordu, işte komutan’ ve ‘En büyük asker, bizim asker’ tezahüratıyla bölündü. Akar, “TSK’ya ve millete ihanet edenlere layık oldukları cevap alanlarda verilmiştir” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “15 Temmuz  günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine  sızmış bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü,  tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu  zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şan ve şerefle dolu  geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir” dedi.

Akar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir  Belediyesi tarafından Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde  yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir mitingde, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta  kademesiyle birlikte bulanmanın onur ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Orgeneral Akar, 15 Temmuz’da ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarıyla  birlikte TSK’ya sızmış bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı  Terör Örgütü’nün tarihte görülmemiş şekilde vatana, millete, cumhuriyete bu  zilleti ve rezaleti yaşattığını, TSK’nın şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir  leke sürdüğünü ifade etti.

hulusi_Akar_GK_Tsk (4)

Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen  direktifler doğrultusunda asil millet ve onun bağrından çıkan TSK’nın gerçek  evlatlarıyla, emniyet mensuplarının kahramanca ve ferasetle bu hain girişime  karşı koyduğunu dile getiren Akar, TSK’ya ve bağrından çıktıkları millete ihanet  eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz bir şeklide alanlarda  verildiğini vurguladı.

Akar, bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti devletine mazisi şan ve şerefle  dolu TSK’ya ve asil millete yaşatan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını  dile getirerek, şöyle konuştu:

hulusi_Akar_GK_Tsk (3)“Bundan kimsenin şüphesi olamasın. Burada özellikle şunu belirtmek  isterim, 15 Temmuz akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan  illegal çete mensubu terörist hainlerin Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe  girişiminin, halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı  Kuvvetlerinin vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki  mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bu nedenle sizlerin yüce  milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı caniler, hainlerle  görevinin başında olan, ülkemizin bekası için aynı zamanda bölücü terör örgütü  PKK ve sınırlarımızın hemen yanı başındaki diğer tehditlerle de canla başla  mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman, fedakar mensuplarını çok iyi  ayırt ederek davranması bu zor süreçte bizlere güç ve moral vermiştir. Bundan  dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bizlere  gösterdiğiniz bu yakın ilgi, güven ve sevginin de ülkemizin, asil milletimizin  birlik bütünlük ve güvenliği bakımından hayati öneme haiz olduğunun da  bilincindeyiz. Asil milletimizin gözünü budaktan esirgemeden, canı pahasına milli  iradenin hakimiyeti ve demokrasinin idamesi için gösterdiği kahramanlık,  fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Her zaman saygıyla ve şükranla  anılacaktır. Bundan dolayı bir kez daha sizlerin şahsında asil milletimize saygı  ve şükranlarımızı sunuyorum. ”

-“Hakimiyet milletindir düsturu en temel anlayışımızdır”

Orgeneral Akar, TSK’nın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı, sadık,  ezici çoğunluğunun devleti ve milletiyle birlikte hareket etme yönünde takındığı  tutumla bütünleşerek tarihsel niteliği olan ordu-millet kavramının daha da  güçlenmesini sağladığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği “hakimiyet milletindir”  düsturunun en temel anlayışları olduğunu ve bu anlayışın sonsuza dek süreceğini  vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Milletimizin bağrından çıkan ‘Bayrak, vatan, devlet ve milleti için  ölürsem şehit, kalırsam gazi…’ anlayışıyla ve bir ibadet feyziyle görev yapan  Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde  devletimizin, yüce milletimizin emrinde ve görevinin başındadır. Sayın  Cumhurbaşkanım bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha sizlerin huzurunda Türk  Silahlı Kuvvetleri ve devletimizin başına bela olan bu hain şebekenin girişiminin  bastırılmasında bilahare temizlenmesinde, başta zatı alileri olmak üzere  canlarını ortaya koyarak mücadele eden aziz milletimle yani sizlerle Türk Silahlı  Kuvvetlerinin ve emniyet teşkilatımızın kahraman ve fedakar mensupları ve diğer  devlet kurumlarımıza sonsuz saygı, şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize  Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır gazilerimize acil şifalar  diliyor en kalbi duygularımla sizleri ve sizlerin şahsında yüce Türk milletini  saygıyla, şükranla, övünçle selamlıyorum. Zafer hukukun üstünlüğüne, demokrasiye,  asil milletimizin yüksek ve değer ve hedeflerine inananlarındır. Asil  milletimizin, yani sizlerin, yolu bahtı açık olsun.”

MİLLİYET

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.