Hoşgeldiniz  

GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMALIYIZ

admin | 27 Mart 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, İstanbul, Manşet, Spor A- A+

sye_spor_bagimlilik_mucadele (0)Ataşehir Site Spor Kulübü, Ataşehir Belediyesi Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nin işbirliğiyle bağımlılıkla mücadele kapsamında “Uyuşturucuya Hayır” sloganıyla etkinlik düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Etkinlikte konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu “Gençlerimizin etrafında kol gezen kötülük saçanlardan uzak tutmalıyız.”derken spor kulübü yöneticiliği yaptığının altını çizen  Sadık Kayhan’da sporun bağımlılığın panzehir olduğunu söyledi.

Ataşehir Site Spor Kulübü, Ataşehir Belediyesi Yeni Hayat Gençlik Merkezi işbirliğiyle Site Spor Futbol Sahasında “Uyuşturucuya Hayır” sloganıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıda farkındalık yaratarak, madde bağımlılığı mücadelesi vere ve mağduriyet yaşanan mahallelerdeki vatandaşları uyuşturucu satanlara ve bağımlılarına karşı birlikte mücadeleye etme çağrısı yaptı.

Ahmet Keçeci başkanlığında Site Spor Futbol Sahası’nda düzenlenen toplantıya Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan ile birlikte; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata,  araalrında Yusuf Demir, Ertuğrul Baysal, Mahir Ünal’ın olduğu CHP Ataşehir ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent,  Ataşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri Ekrem Köse, Akan Tuztaş ve Tuncay Orhan, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Abdullah Der, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile Site Sporlu sporcular katıldı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DESTEK

Açılışta konuşan Site Spor Kulübü Başkanı Ahmet Keçeci, güvenlik güçlerinin bölgede yürüttüğü madde bağımlılığı ve bağımlılık yapan madde satıcıları ile mücadelesine destek olmak olduğunu kaydederek; “Amacımız bölgemizdeki 170 bin nüfuslu olan 5 mahallemiz de emniyet güçlerin yapmış olduğu uyuşturucu ile mücadelede bizlerde bir nebze destek olmak adına dikkat çekmek için bu toplantıyı düzenledik. Bu konuda bize destek veren gençlerimize, belediye ekibine ve Ataşehir kaymakamlığı Emniyet müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

DEVLETİN GÖREVİ GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK

Site Spor ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle sağlıklı yaşamla ilgili farkındalık programında bir araya gelindiğini kaydeden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, devletin en önemli görevlerinden birisinin çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunun altını çizerek, “Gençlerimizin etrafında kol gezen kötülük saçanlardan uzak tutmalıyız. Bu anlamda ilçemizin değişik mahallelerimizde çalışmalarımız var. Kaymakamlık bünyesinde bulunan sağlıklı yaşam büromuz bağımlılıkla ilgili mücadele faaliyetlerini sürdürüyor. Belediyemizle ortak yürüttüğümüz projelerimiz var. İlçe Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmaları ve uygulamaları var. Bu anlamda gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara sağlıklı bir gelecek sağlamak adına tüm kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Semih Sadık Kayhan,  Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, kendisinin de spor kulübünde yöneticilik yaptığını kaydederek; “Uyuşturucu çetelerin neler yapacağına şahit olan bir arkadaşınızım. Bağımlılığa panzehir olan özellikle sporu engellemek adına bizim spor kulübümüzü yaktılar. Araçlarımızı kurşunladılar. Bunları yaşamış bir arkadaşınız olarak Site Spor yönetimini düzenlemiş olduğu bu farkındalık toplantısından dolayı kutluyorum” dedi.

Bağımlılığın önüne geçmenin yolunun annelerin çocukların nasıl bir ortamda olduklarının farkında olmaları, nerelere gittiklerini, kimlerle arkadaşlık ettiklerini, paralarını nasıl harcadığını ve çocuğundaki değişiklikleri fark etmek olarak özetleyen Sadık Kayhan, konuşmasını; “Belediye ve Kaymakamlığımızın ortak bir çalışması ile binlerce aileye erişildi. Bu konuda gerekli eğitimler verildi. Çalışmalar devam ediyor.  Her türlü bağımlılığın önüne geçebilmek adına yapılan tüm çalışmaları kutluyorum” şeklinde tamamladı.

Protokol konuşmalarının sonunda Ataşehir Belediyesi Yeni Hayat Gençlik Merkezi psikologlar ve koordinatörleri, merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, çalışmaları sırasında 15 bin aileye ulaştıkları bilgisini paylaştılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.