Hoşgeldiniz  

Gazeteciler Günü`nde siyasilerin mesajlar

admin | 10 Ocak 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

gazete_110 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nde siyasilerin mesajlarında özgür ifade ve özgür basın, tarafsız ve ilkeli yayın vurgusu öne çıktı. Gazetecilerin yıpranma hakkı gündemde.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın ve gazetecilerin gelişmiş demokrasinin en önemli organlarından olduğunu vurguladı.
Gazetecilerin haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli paya sahip olduklarına dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

“Gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi gazetecilik mesleğinin kalitesinin artırılmasını, mesleğin özendirilmesini ve yeni gazetecilerin yetişmesini sağlayacaktır. Gazeteciliğin mesleki kural ve etik ilkelerinin kökleştirilmesi de bu mesleğin saygınlığının artırılmasına katkı sunacaktır.“

Özgür ifadeye vurgu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, kutlama mesajında hükümet`in, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde, toplumsal birlik, beraberlik, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunan basının, geçtiğimiz dönemlere kıyasla daha özgür ve çok sesli hale gelmesi, haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi için çaba sarf ettiğini belirtti.

Arınç, “En büyük arzumuz, gazeteciler başta olmak üzere herkesin düşüncelerini serbest şekilde ifade edebilmesidir. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik verdik, öncelik vermeye devam edeceğiz“ dedi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise, yayımladığı mesajda “İlkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi soylu bir görevi büyük bir özveriyle ifa eden basın mensuplarımızın `10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.

 

Bakanlardan kutlama
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

 

Yıpranma payı geri mi alınıyor

Çelik, Sosyal Güvenlik Yasası`nda gazeteciler lehine düzenlemeler yapılacağını söyledi.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltıya AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan yardımcıları Tülay Kaynarca ve Ali Şahin de katıldı. Bakan Faruk Çelik, konuşmasında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlayarak herkesin sorunlarını dile getiren gazetecilerin kendi sorunlarını aktarmakta yetersiz kaldığını belirtti.

Gazetecilerin de hak ettiği şartlarda ve ücretlerde çalıştırılması gerektiğini ifade eden Çelik, gazetecilerin yıpranma payının tekrar kanun hükmü olarak mevzuata geçmesi gerektiğini ifade etti. Çelik, “AK Parti Grubu`nun vereceği madde ihdası teklifi var, bu problem sizin adınıza, lehinize çözülmüş olacak“ dedi.

 

Vali Mutlu “Gazeteciler milletin düşüncelerine ses olmaktadır”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu özel bir mesajla Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı
Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan gazeteciler, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtmaktadır. Bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadır.

Gecesini gündüzüne katan gazetecilerin sorumluluklarını zor şartlar altında yürüttüklerini, halkı bilgilendirmek için mesleklerinin icrasında fedakârca görev yaptıklarını biliyor, görüyor ve takdirle karşılıyoruz.

Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde önemli katkılar sağlamaktadır.

Bilginin elde edilmesi ve kitlelere ulaştırılmasında doğru, tarafsız ve hızlı haber iletmeyi ilke edinen, ülkemizde ve ilimizde gazete, televizyon ve radyolarda çalışan tüm gazetecilerimizin, ulusal basın ve haber ajanslarımızın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.