Hoşgeldiniz  

Gamze İlgezdi ‘Cumhuriyet Kadınlarıyız’

admin | 07 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

panelAtaşehir Belediyesi’nin katkıları ile Doğuş Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Gamze Akkuş İlgezdi’ninde katıldığı ‘Cumhuriyet ve Kadın’ sempozyumu düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Açılışı Keman Sanatçısı Aida Pulake ile Piyanist Jerji Aji’nin konseri ile başlayan sempozyumun sabah oturumunda; “Cumhuriyet ve Kadın” konulu panel, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen’in moderatörlüğünde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Nazan Moroğlu, Araştırmacı Yazar Orhan Karavelli ile Prof. Dr. Devrim Erbil’in konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleşti.

Sempozyumun açılış konuşması Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen tarafından yapıldı. Daha sonra Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Nazan Moroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi ve Ataşehir Belediyesi Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi’nin konuşması ile devam eden konuşmalar; Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Kadıköy Şube Başkanı Yük. Müh. Hülya Yüksel ve Mikro Kredi Bölge Başkanı Fatih Recep Saraçoğlu ile Doğuş Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu ile tamamlandı.

FOTOLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Açılış konuşmalarında 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar günü’nün hikayesi ve anlamı üzerine ayrıntılı açıklamalar yapılırken; Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen Kadına şiddetin vahşet boyutuna geldiğini ifade ederek, 16 yaşındaki kız çocuklarının evlendilebilmesi için mahkemeye başvuru oranlarına dikkat çekti.

“Sanat üretmek yetmez. Topluma ulaşmasını yaymasının sağlamak gerekir.” diyen Prof. Nazan Erkmen; üreten sanatla iç içe olan Anadolu kadınlarımızla omuz omuza, iç içe olmak onlara destek olmak için bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi. Bu organizasyonun kamu ayağı olan Ataşehir Belediyesi’nin desteğini sağlayan ve kendiside bir sanatçı olan Gamze Akkuş İlgezdi’ye teşekkür ettiğini ifade etti.

Selam olsun tarlada, bağda, bahçede, tekstilde, fabrikada, sanatta, eğitimde çalışan kadınlara diye sözlerine başlayan Ataşehir Belediyesi Dünya Kadınlar Günü Etkinlikler Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi, hayatın her alanında var olan ve üreten kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade etti.

8 Mart Kadınlar Günü’nün tüm dünyadaki kadınların eşitliğine, kalkınmalarına, ekonomik bağımsızlığına, sosyal hayatta var olmalarına, daha huzurlu bir yaşam özlemlerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirten İlgezdi; bu gün emekçilerin, işsizlerin, namus ve töre cinayeti ile öldürülen, katledilen dünyanın yarısını oluşturmasına rağmen, yaşamda hükmü olmayanların, daha doğrusu yok sayılanların günü olduğunu ifade etti.

“Batılı ülkelerin bir çoğunda seçme seçilme hakı yokken Cumhuriyet ateşi ile yolumuzu aydınlatan büyük Atatük’e minnettarız. Ne mutlu ki bize; Türkiye’de kadın erkek eşitliğinin çağdaş uygarlığı yakalamakta en önemli etken olacağına inanan büyük liderin bize sunduğu ayrıcalıkla yaşıyor ve yaşamaya devam ediyoruz.” Bir dokuma fabrikasında çıkan yangında ölen kadıların 8 Mart’ın başlangıcı kabul edildiğini belirten Gamze Akkuş İlgezdi, bu gün ileri birçok devletin daha yen verdiği haklara çok daha önceden sahip olan Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin kadınları olduklarını söyledi.
Ataşehir Belediyesi’nin ve çok istemesine rağmen çok destek verdiği bu etkinliğe, programındaki değişiklik nedeni ile gelemeyen Başkan Battal İlgezdi’nin selamını getirdiğini söyleyen Gamze Akkuş İlgezdi; Ataşehir Belediyesi’nin kadınlara her zaman destek olduğunu ve desteğini devem ettireceğini söyledi.

Doğuş Üniversitesi K Blok ‘ta Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun öğleden sonraki bölümünde, Moderatörlüğünü Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen’in yaptığı, konuşmacıları; Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Şerife Atlıhan, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Meriç Hızal, İstanbul Devlet Tiyatrosu Oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem ve Sanatçı Elvan Koçak Öksüm olan “SANAT VE KADIN” konulu panel düzenlendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.