Hoşgeldiniz  

Gamze Akkuş İlgezdi ‘Madımak’ı Gündeme Taşıdı

admin | 01 Temmuz 2015 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

gamze-ilgezdi-madimakCHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Madımak’ta zamanaşımından yararlananların yeniden yargılanmasını istedi. Madımak’taki zaman aşını gündemde.

İlgezdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Madımak katliamının davasının kapatılmasının şeklen olduğunu belirterek, “Arkasında kim varsa, işin ucu nereye kadar giderse gitsin kapatılan bu dosyada zamanaşımından yararlananlar yeniden yargılanmalıdır” dedi.

İlgezdi, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“Toplumsal hafızamızda derin izler bırakan Madımak katliamının sorumlularının ortaya çıkarılması için hükümetinizin girişimleri olacak mıdır?

Sivil toplum örgütlerinin talepleri doğrultusunda Madımak’ın ‘utanç müzesi’ne dönüştürülmesi konusunda hükümetinizin düşünceleri nelerdir?

Birçok masum insanın katledenlerin zamanaşımı bahanesiyle serbestçe dolaşıyor olması şahsınızda ve hükümetinizde vicdani bir rahatsızlığa neden olmuş mudur?

Seçim Bildirgenizde yer alan ‘toplumsal barış, hukukun üstünlüğü, eşitlik vb.’ gibi vaatlerinizi Madımak katliamı gerçeği için de hatırlamayı düşünüyor musunuz?”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.