Hoşgeldiniz  

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ “AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

admin | 09 Ocak 2016 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Siyaset A- A+

gamze_siberCHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siber saldırıya uğradığını umut etmek istediğini ve Başbakandan açıklama beklediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusuna verdiği yanıtın medyada yer alması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, sitede yer alan ifadelerin elektronik ortamda hile ve çeşitli kelime oyunlarıyla tahrif edildiğini açıkladığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, sitenin siber saldırıya uğramış olmasını umud etmek istediğini kaydetti.

Anayasanın ilgili maddelerine gönderme yapan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapılan eleştirilerine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun acil olarak konuya açıklık getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

CHP Milletvekili İlgezdi konu ile ilgili sosyal medya hesabında yer verdiği açıklamasında şunları kaydetti:

KAMUOYUNA DUYURULUR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusuna verdiği yanıt medyada yer aldı.

diyanetKonunun medyada yayılmasının ardından söz konusu fetvaların yayımlandığı web sitesindeki içerik yayından kaldırılarak, “sitenin geçici olarak bakımda olduğu” duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sitede yer alan ifadelerin elektronik ortamda hile ve çeşitli kelime oyunlarıyla tahrif edildiğini açıkladı.

Bir kadın, bir anne, bir hekim ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti milletvekili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinin bir siber saldırıya uğramış olmasını umud etmek istiyorum.

Haberin sosyal medya aracılığıyla yayımlanmasından bu yana kamuoyunun vicdanında büyük bir yara açan bu açıklamanın net bir biçimde yalanlanmamasını ve sitenin onarım gerekçesiyle kapatılmasını ne yazık ki kuşkuyla karşılıyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, “Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.” açıklaması yapılmıştır. Söz konusu açıklamada yer alan “kendisini vatandaş yerine koyanlar” ifadesiyle kimlerin kastedildiğini de anlayabilmiş değilim.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bağlı olduğu Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun acil olarak konuya açıklık getirmesi gerekiyor.

Anayasa’nın Başlangıç’ında ‘Laiklik ilkesinin gereği kutsal din duygularının, Devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı’, 14. maddesinde ‘Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbirinin dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak amacıyla kullanılamayacağı’, 24. maddesinde de ‘Kimsenin dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamayacağı ve suçlanamayacağını açıkça belirttiğini hatırlatarak, Sayın Davutoğlu’nun, son bir haftada skandal açıklamalara imza atan Diyanet İşleri Başkanı hakkında da ivedilikle gerekli işlemleri başlatmasını talep ediyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.