Hoşgeldiniz  

Finans Merkezi Hafriyatında ‘Kimyasal Patlayıcı’ İddiası!

admin | 23 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

finans_merkeziAtaşehir’de yapımına başlanan İstanbul Finans Merkezi’nin hafriyat çalışmalarının, Ataşehir sakinlerine verdiği rahatsızlıklara bağlı şikayetler devam ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hafriyat çalışmalarında kullanılan devasa kamyonlardaki aşırı tonajların yollara ve trafiğe verdiği zararlar konusunda çok sayıda şikayetlerden sonra yeni bir konuda şikayetler artıyor.

Şehir içerisinde yüksek tonajlı yükleri ile şehir içi trafiğine uygun olmayan yüksek kapasiteli kamyonlarla yapılan hafriyat taşıması sırasında yolar zarar görüyor. Asfalt çöküyor. Geçtiğimiz günlerde Batı Ataşehirde Ülker Arena önündeki caddede meydana gelen önemli ölçüde hasar yüzünden yol bir süre trafiğe kapanmış ve tamir görmüştü. Alınan bilgilere göre; yolda meydana gelen tahribatın önemli ölçüde sorumlusu Finans Merkezi hafriyat taşıması yapan kamyonlar.

Bu günlerde ise daha vahim bir iddia dolaşıyor Ataşehir’de. Ataşehir’de yapımına başlanan İstanbul Finans Merkezi’nin hafriyat çalışmalarında kimyasal patlayıcı kullanılıyor iddiası.

Bir süredir deprem gibi bir sarsıntı ile sarsıldıklarını iddia eden Finans Merkezi’ne komşu site sakinleri, kendilerine hafriyat çalışmalarında, kimyasal patlayıcı kullanıldığı yönünde bilgiler geldiğini iddia ediyor. Konu hakkında hafriyat çalışması yapan inşaat firmasından detaylı bir açıklama beklediklerini ifade eden bölge sakinleri, kendilerine gelen “Kimyasal patlayıcı kullanılıyor” bilgilerinin doğu olmamasını dilediklerini ifade ediyorlar.

Aralarında imza topladıklarını söyleyen bölge sakinleri her gün 15:00 – 15:30 arası meydana gelen patlamalarla 5 şidetinde deprem oluyor gibi sallandıklarını ifade ederek, topladıkları imza ile Valiliğe dilekçe vereceklerini söylediler.

Geçtiğimiz günlerde bir yerel gazete de, “Finans Merkezi Ümraniye’ye sıkıntısı Ataşehir’e“ diyerek konuya dikkat çekmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.