Hoşgeldiniz  

Fidan Geri Döndü: Yine MİT Müsteşarı

admin | 10 Mart 2015 | Genel, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

hakan_fidan_mitAk Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvursunu geri alan Hakan Fidan’ın Davutoğlu tarafından MİT Müsteşarı olarak yeniden görevlendirildiği açıklandı.

Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığını Erdoğan ile Davutoğlu’nun görüştüğü, MİT Müsteşarlığı için daha uygun bir isim belirlenemediği gerekçesi ile Fidan’ın adaylığının geri çekilmesi kararını verdiği belirtiliyor

MİT Müsteşarlığı’ndan istifa eden ve Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Hakan Fidan, milletvekili adaylığını dün sürpriz biçimde geri çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamamasına rağmen milletvekili aday adayı olan, Erdoğan’ın sitemlerine karşı Ak Parti’den temayül yoklamasına girerek Ankara’da en yüksek oyu alan Fidan, dün dilekçesini bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sundu.

Davutoğlu’nun da Bakanlar Kurulu öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü, Erdoğan’ın uygun bulması üzerine de dilekçenin işleme konulduğu öğrenildi. Milliyet’in edindiği bilgiye göre Fidan’ın adaylığını geri çekmesine ilişkin süreç, geçen hafta hız kazandı.Fidan’ın geri çekme kararını vermeden önce Erdoğan’la gizli bir görüşme yaptığı bildirildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.