Hoşgeldiniz  

FETİH MAHALLESİ’NDE ‘MEME KANSERİ’ TARAMASI

admin | 06 Nisan 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Sağlık A- A+

Atasehir_mamografi_tir_taramaSağlık Bakanlığı Kanser Taramaları kapsamında Meme Kanseri taraması yapan Mamografi TIR’ı Ataşehir Fetih Mahallesi ASM bahçesinde Ataşehirli kadınları bekliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanlığı Kanser Taramaları kapsamında Mamografi Tarama TIR’ı 02-25 Nisan tarihleri arasında Ataşehir Fetih Mahallesi Fetih Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde Ataşehirli kadınlarda Meme Kanseri taraması yapıyor.

KANSER HAFTASI’NDA BAŞLADI

Kanser Haftası’nda Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm.Dr.Hazal Hande Uluç başkanlığındaki ekip tarafından başlatılan, Meme Kanseri Taraması Ataşehir’de ikamet eden tüm 40-69 yaş arası kadınları kapsıyor.

Atasehir_mamografi_tir_tarama- (9)

NİSAN SONUNA KADAR FETİH’TE

Mamografi Tarama TIR’ında bedava verilen meme kanseri tetkik hizmetleri Nisan sonuna kadar, Ataşehir Fetih Mahallesi Fetih Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde kadınlara hizmet verecek. Daha sonra yıl içerisinde, Şerifali’de Şerifali Aile Sağlık Merkezi, Kayışdağı ve İçerenköy Aile Sağlık merkezlerinin bahçelerinde hizmet verecek. Bu ASM’lerdeki tarama tarihleri daha sonra açıklanacak.

5 dakika gibi kısa bir sürede yapılan Mamografi Tarama tetkiki uzmanlarca merkezde (Cerrahpaşa) yorumlanıyor. Bir ay süresinde de sonuç kendilerine bildiriliyor.

PATOLOJİK DURUM SAPTANIRSA, İLGİLİ KURUMA SEVK

Tarama sonucunda radyoloji uzmanı tarafından patolojik durum saptanırsa, klinik olarak ne yapılacaksa, kadınlar ilgili kuruma sevk ediliyor. Yapılacak biyopsi sonucuna göre tedavi süreci belirleniyor.

Atasehir_mamografi_tir_tarama- (4)

AMAÇ GÖRÜLEMEYENİ TESPİT ETMEK

Taramanın amacı, hiçbir şikayeti olmayan, kendi kendine kontrol yatığı halde saptanamayan kadınları Mamografi Taramasıyla testten geçirerek; görülemeyen, tespit edilemeyen gelişmeyi saptayarak erken teşhisle tedavide başarı olasılığını yükseltmek.

HEDEFİMİZ 40 – 69 YAŞ ARALIĞINDAKİ BÜTÜN KADINLAR

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü “Meme Kanserinde Erken Teşhis” projesinin İstanbul’da ve Ataşehir’de devam ettiğini kaydeden Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı, Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Hazal Hande Uluç, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun tam teçhizatlı TIR’lar oluşturduğunu belirterek; “Bu TIR’ların içerisinde “Mamografi” tetkiki ile ilgili cihaz mevcut. Hedefimiz 40 – 69 yaş aralığında olan Ataşehir’de yaşayan bütün kadınlarda “Mamografi” tetkikini yapmak. Şüpheli bir durum var ise erkenden teşhis edilen kansere tam tedavilerini sağlamaktır” dedi.

Atasehir_mamografi_tir_tarama- (2-)“RAHİM AĞZI KANSERİ” TESPİT ÇALIŞMASI

“Meme Kanserinde Erken Teşhis” projesinin Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı’nın olduğunu ifade eden Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm.Dr.Hazal Hande Uluç, bundan önce de HPV DNA da denilen “Rahim Ağzı Kanseri”ine yönelik çalışmalar yapıldığını belirttiği açıklamalarında; “Bu çalışmalarda da yine belirli yaş gurubundaki kadınlarda rahim ağzından örnekler alınarak “Rahim Ağzı Kanseri”nin erken teşhis edilmesi için adımlar atıyoruz” çeklinde konuşarak rahim ağzı kanseri tespitine yönelik tarama yapılacağını kaydetti.

KADINLARIMIZA DUYURUACAĞIZ

Sağlık Bakanlığı Kanser Taramaları kapsamında Mamografi Tarama TIR’ının Ataşehir Fetih Mahallesi Fetih Özçitçi Aile Sağlığı Merkezi bahçesindeki otoparkta verdiğinin altını çizen Uzm.Dr.Hazal Hande Uluç, 40 – 69 yaş aralığında olan Ataşehir’de yaşayan bütün kadınları taramaya beklediklerini kaydederek; “Biz bütün Aile Sağlık Merkezlerimizle duyuruyu yaptık. Aile Hekimlerimizle bir araya geleceğiz. Kadınlarımıza olan bu duyuruyu arttırmaya çalışacağız. Tabi sizlerin de vasıtasıyla…” dedi.

Atasehir_mamografi_tir_tarama- (5)

KADINLAR “RAHİM AĞZI KANSERİ (HPV DNA)” TESTİ YAPTIRSIN

Ataşehir Fetih Mahallesi Fetih Özçitçi Aile Sağlığı Merkezi bahçesindeki TIR’a Kanser Taraması için gelen kadınların daha önce bağlı oldukları Aile Sağlığı Merkezinde Rahim Ağzı Kanseri örnek aldırmalarını isteyen Uzm.Dr.Hazal Hande Uluç, tüm ASM’lerde ücretsiz olarak yapılan testi yaptırılarak, kadınların kendilerine hazırlıklı gelmelerini istedi. Uluç, Mamografi tetkikinin Nisan sonuna kadar Ataşehir ilçesinde bedava olarak yapılacağını söyledi

Sağlık Bakanlığı  Mamografi Tarama TIR’ı
TARİH: 02 – 25 Nisan 2016

YER:
Ataşehir Fetih Mahallesi, Kafkas Sokak No:7  Fetih Aile Sağlığı Merkezi bahçesi

Atasehir_mamografi_tir_tarama- (1)Atasehir_mamografi_tir_tarama- (2)Atasehir_mamografi_tir_tarama- (6)Atasehir_mamografi_tir_tarama- (8)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.