Hoşgeldiniz  

Fenerbahçe 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

admin | 27 Nisan 2014 | Manşet, Spor A- A+

fenerbahce-sampiyonSpor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Çaykur Rizespor’u sahasında ağırlayan Fenerbahçe, ihtiyacı olan 1 puanı aldı ve şampiyon oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadele 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Şampiyonluk için 1 puana ihtiyacı olan Fenerbahçe, bu sonuçla 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Maç oldukça düşük bir tempoda geçerken, hem Fenerbahçe hem Rizespor için 1 puanın değerli olması nedeniyle iki takım da tedbirli oynadı. Rizespor’da Lualua’nın bireysel çabaları, Fenerbahçe’de ise 3 forvetin de gününde olmaması nedeniyle pozisyonsuz ve temposuz bir maç oldu. Ancak, bu skor her iki takıma da yetti.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 70’e çıkardı ve 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Çaykur Rizespor ise 36 puanda kaldı. Fenerbahçe gelecek hafta Akhisar’a konuk olacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Sivassspor’u konuk edecek.

DERBİ KADROSUNDAN SADECE 1 İSİM DEĞİŞTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor ile yaptıkları mücadelede, Beşiktaş derbisinin 11’inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Yanal, ligde son iki maçtır ilk 11’de görev verdiği Çek savunma oyuncusu Kadlec’i maç kadrosuna almazken, bu futbolcunun yerinde, ligin büyük bir bölümünde görev yapan Bekir İrtegün’ü görevlendirdi.

Ligin 29. haftasında Medical Park Antalyaspor mücadelesinde Bekir’in kart cezası nedeniyle şans bulan, bu maçta gösterdiği performansın ardından 30. haftadaki Beşiktaş derbisinde de 11’e giren Kadlec bu kez yabancı kontenjanına takıldı. Kadlec ile beraber Cristian ve Holmen de kontenjan nedeniyle kadroda bulunmadılar. Sakatlığı nedeniyle çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal da kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE’NİN SİSTEMİ YİNE AYNI

Fenerbahçe sahaya 4-3-3 dizilimiyle çıktı. Kalede Volkan, sağ bekte Gökhan, sol bekte Caner, stoperde Bruno Alves ve Bekir, önlerinde Mehmet Topal, merkezde Meireles ve Emre, ileride sağda Kuyt, solda Sow, ortada ise Emmanuel Emenike görev aldı.

Rizespor’da kalede Serkan, savunmada Orhan, Viera, Oboabona, Ali Adnan, orta sahada Kıvanç, Kağan, Sylvestre, Ümit, ileride ise Lualua ve Deniz Kadah 11’iyle maça başladı.

F.BAHÇE TEDBİRLİ, RİZESPOR KAPALI

Fenerbahçe karşılaşmaya topu ayağında tutarak başladı. Ayağa paslar yapan ve maçın kontrolünü elinde tutan sarı lacivertliler karşısında Rizespor, Lualua ve Deniz gibi hızlı hücumcularıyla kontraatak fırsatları aramaya yönelik bir oyun oynayacağını belli etti.

Fenerbahçe, ilk 10 dakika boyunca Rizespor’u yarı sahasından çıkarmasa da duran toplar dışında pozisyon bulamadı. 2 korner ve Bruno Alves’in vurup barajda kalan frikiği dışında herhangi bir hücum aksiyonu geliştiremedi. 10. dakikadan çıkılmasının ardından Moussa Sow, sol çaprazdan ceza sahasına girdi ancak vuruş açısı bulamadı. Fenerbahçe, 10 ila 20 dakikaları arasında Gökhan Gönül’ün gayretleriyle taraftarlarını heyecanlandırsa da, Moussa Sow’un 18’de yandan auta giden şutu dışında ciddi bir tehlike yaratamadı. Bu dakikalarda Rizespor savunmasının da gayreti ve kademeli defansı oldukça başarılıydı.

İlk yarının kalan bölümünde tempo giderek düştü. Fenerbahçe, en azından 1 puanı düşünerek tedbirli bir oyun oynasa da, rakibi Rizespor’un kapanması nedeniyle hücumda görünen taraf oldu. Fenerbahçe ileri üçlüsünün de gününde olmaması bu görüntüde etkiliydi. Rizespor ise Lualua’nın bireysel oyunuyla pozisyon aradı ancak bulamadı.

TEMPO ARTMADI, TARAFTAR “UYUDU”

İkinci yarıda, görüntü değişmedi. Rizespor’a bu deplasmandan alınacak 1 puanın kümede kalma yolunda değerli olması, Fenerbahçe’ye de buradan gelecek 1 puanın şampiyonluğa yetmesi nedeniyle iki takımın tedbirli oyunu bozulmadı.

Tempo giderek düştü ve orta saha oyuncularının sürekli top kayıpları yaptığı görüldü. Fenerbahçe’de Emenike’nin bireysel ve sonuçsuz çabalarına karşılık, Rizespor’da Lualua’nın kalabalık Fenerbahçe savunması arasında kaybolması ile mücadele kısır bir döngüye sürüklendi. Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, gününde olmayan Emmanuel Emenike’nimn yerine Pierre Webo’yu ileriye alarak, topu ön alanda tutmayı amaçladı. Yanal, Kuyt’ın yanına Alper’i de ekleyerek golü düşündü.

Webo girdikten sonra ileride mücadele etti ve bir de net bir kafa vuruşu yaptı ancak Serkan Kırıntılı bu topu önledi. Rizespor’da da Lualua’nın yanına Deniz Kadah sorumluluk alıp hareketlenince, maç ağır temposundan bir nebze kurtuldu ancak yine de düşük tempoda seyretti.

Karşılaşma Fenerbahçe’nin kontrolü altında, rölanti bir tempoda 0-0 noktalandı.

Sporx

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.