Hoşgeldiniz  

Eskişehirspor’un acı kaybı ‘Ediz’

admin | 05 Eylül 2012 | Genel, Gündem, Manşet, Spor, Türkiye A- A+

Antrenman sonrası evine giden Eskişehirspor futbolcularından 26 yaşındaki Ediz Bahtiyaroğlu  geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Eskişehirspor’un acı kaybı

Eskişehirspor futbolcularından 26 yaşındaki Ediz Bahtiyaroğlu evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Dün saat 19.30’da Eskişehirspor Tesisleri’nde antrenmana çıkan Ediz Bahtiyaroğlu, daha sonra takım arkadaşı Hürriyet ile birlikte kaldığı Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak’taki tripleks evine gitti. Bahtiyaroğlu, kız arkadaşının da bulunduğu evde geceleyin aniden fenalaştı. Kız arkadaşı ile Eskişehirsporlu Hürriyet, ambulans çağırdı. Kısa sürede gelen 112 ambulansındaki sağlık ekibi Ediz’e müdahalede bulundu. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Ediz, yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

DÜN YAŞANAN ACI TESADÜF

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, yönetici ve futbolcular Ediz’in evine gitti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ile Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri de evde incelemelerde bulundu. Genç yaşta yaşamını yitiren Ediz Bahtiyaroğlu’nun cenazesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Eskişehirspor’un resmi internet sitesinden Ediz’in yaşamını yitirdiği ifade edilirken, “Ediz’i kaybettik. Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler gün içinde verilecektir” denildi.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, Ediz’in cenazesinin hastane morguna kaldırıldığını, kesin ölüm nedeniyle ilgili bilginin sağlık kurulu tarafından verileceğini söyledi. Ölüm haberine gece saat 01.30’da aldığını ifade eden Şahbaz, büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Son olarak Ankaragücü’nde forma giyen Ediz, Eskişehirspor ile geçen sezon 2.5 yılığına sözleşme imzalamıştı. Futbola Bursaspor’da başlayan Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Bucaspor ve Ankaragücü takımlarında forma giymişti.

NECATİ ATEŞ, EDİZ’İN FORMASINI GİYMİŞTİ

Galatasaray’dan Eskişehirspor’a transfer edilen Necati Ateş de antrenman öncesinde Ediz’in 2 numaralı formasını giyerek basın toplantısına katılmış ardından da tesislerde taraftarları selamlamıştı. Necati Ateş’in de Ediz’in ölümüne çok üzüldüğü kaydedildi.

ESKİŞEHİRSPOR’UN MİLLİ KALECİSİ SİNAN DA GENÇ YAŞTA ÖLMÜŞTÜ

Eskişehirspor’un milli kalecisi Sinan Alağaç’da 24 Kasım 1985 tarihinde takım arkadaşları ile Bolu Abant’ta kamp yaparken kalp krizi geçirmiş ve 25 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

ESKİŞEHİRSPOR’DAN RESMİ AÇIKLAMA

Acı heberin kısa sürede duyulmasının ardından Eskişehirspor Kulübü resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada “Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah’dan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler gün içinde verilecektir.” denildi.

KARİYERİ

Futbola Bursaspor altyapısında başlayan Ediz 17 yaşına kadar Bursaspor’un PAF takımında forma giydi. Takımın küme düşmesinin ardından Ankaraspor’a transfer olan Ediz, Samet Aybaba’nın katkısıyla Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını Intertoto Kupası’nda oynadı. Turkcell Süper Lig’deki ilk maçına 4 Ağustos 2006’da Galatasaray karşısında çıktı. 30 Eylül 2006’da ilk 11’de çıktığı Sivasspor maçıyla takımın kadrosunun değişmezleri arasına girdi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı’yla 15 Kasım 2006’da ilk kez Danimarka karşısında forma giymiştir. Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı’yla toplamda 11 kez millî olup 1 gol atmıştır.

TARAFTARLAR EVİNE AKIN ETTİ

Eskişehirspor Kulübü futbolcularından Ediz Bahtiyaroğlu’nun geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Eskişehir Kulubü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına baş sağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili detaylı bilgilerin gün içinde verileceği kaydedildi.

Öte yandan, Bahtiyaroğlu’nun ölüm haberini alan Eskişehir Kulubü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcular ve çok sayıda taraftar, futbolcunun Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak’taki evine akın etti.

Bosna-Hersek asıllı 26 yaşındaki Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giydi. Bahtiyaroğlu, geçen sezonun devre arasında Eskişehirspor’a transfer olmuştu.

ÖLMEDEN BİRKAÇ SAAT ÖNCE

Ediz Bahtiyaroğlu, ölmeden bir kaç saat önce futbolcu Necati Ateş’e böyle bir twit atmış, “Neco Abii Formada gözün var galiba”

( Hürriyet)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.