Hoşgeldiniz  

Esatpaşa Kapalı Pazar Alanı Yeni Yılla Birlikte Açılıyor

admin | 31 Aralık 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Özel Haber, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi, Pazar Esnafını ve Esatpaşa ile bölge sakinlerinin çağdaş ve sağlıklı ortamda Pazar hizmetinde buluşturacak “Esatpaşa Kapalı Pazar” yerini hizmete açıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

2019 yılına gireceğimiz bu günlerde yeni yılın ilk haftasında açılışı planlanan vatandaşların Pazar alışverişini yapabilecekleri 3600 metrekare alana kurulu Esatpaşa Kapalı Pazar yeri Mescidi, WC, Zabıta ve Pazarcılar Odası üniteleri ile çocuk oyun alanları ve otopark bulunan modern olanaklar sahip.

ESATPAŞA PAZARI KAPALI PAZAR YIL BAŞINDA AÇILIYOR

Esatpaşa Kapalı Pazar Alanında yürütülen çalışmaları yerinde izlemek üzere basın mensupları ile incelemelrde bulunan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, toplam 3700 metre kare kapalı alana sahip olan ve Örnek Mahallesi ile Esat Paşa Mahallesi sakinlerinin korunaklı alanlarda pazar alışveriş olanağına kavuşacakları Esatpaşa Pazarı Kapalı Pazar alanında çalışmaların tamamlandığını yeni yıla girer girmez 2019’un ilk haftasında bölge halkı ve Pazar esnafının hizmetine açılacağını kaydetti.

ALAŞEHİRLİLERE 3 ADET KAPALI PAZAR YERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu bir gurup basın mensubu ile  Esatpaşa Kapalı Pazar Alanında yürütülen çalışmaları yerinde incelemelerde bulunan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com yaptığı açıklamada; “Esatpaşa Kapalı Pazar Alanı, Küçükbakkalköy Kapalı Pazar yerinden sonra yarı kapalı ikinci pazar yerimiz. Yılbaşından sonraki Pazar günü Örnek Mahallesi Pazar Esnafı ile birlikte açılış yapacağız. Örnek Pazarını geçici olarak buraya taşıyoruz. Örnek Pazarını da yenileyeceğiz.  Seçime kadar da Örnek Mahallesi Kapalı Pazar yerini bitirmiş olacağız. Dolayısıyla bu 10 yıllık dönem içinde 3 adet kapalı pazar yerini Alaşehirlilere kazandırmış olacağız. Bu sayıda kapalı pazar yerini yapan ilçe Belediyesi hemen yok gibi” ifadelerine yer verdi.

PAZARCILARI VE PAZAR GELEN VATANDAŞIN MODERN İMKANLARDAN YARARLANDIRIYORUZ

“Büyükşehir Salı Pazarını yaptı. Kartal ve Maltepe’de birer tane var.” İfadeleri ile açıklamalarını sürdüren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, “Bildiğim kadarıyla burası daha modern. Mescidi, WC, Zabıta ve Pazarcılar Odası üniteleri var. Çocuk oyun alanları ve otopark olacak içerisinde.  Buna benzer modern uygulama alanları yaparak hem pazarcı hem de pazar yerine gelen vatandaşın bu modern imkanlardan yararlanmalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

İMAR PLANLARININ ÇIKMASIYLA YENİ KAPALI PAZAR PROJELERİ GELECEK

Benzer Kapalı Pazar uygulamaları için İçerenköy, Küçükbakkalköy ve Yenisahra ve Çevresi 1/1000’lik planlarının çıkmasını beklediklerini kaydeden Deniz Kutlu, bölgelerde imar planlarının çıkması ile birlikte ortaya çıkacak alanlarda Kapalı Pazar projeleri uygulayacaklarının altını çizdi.

Esatpaşa Kapalı Pazar Alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Deniz Kutlu’ya; Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, Ataşehir Encümen Üyeleri Arif Kuşçu, Süleyman Karadağ ile Ataşehir CHP Belediye Meclis Üyesi Ekrem Köse ve basın mensupları eşlik etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.