Hoşgeldiniz  

ERZİNCANLILAR BİLİNDİĞİ GİBİ, ŞAŞIRTMADI!

admin | 20 Şubat 2017 | Ataşehir, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

ayeder_solen (0)Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’in geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Büyük Erzincanlılar Şöleni”nin beşincisi Bostancı Gösteri Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gelenekselleşen “Büyük Erzincanlılar Şöleni”nin 5’ncisini düzenleyen Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Bostancı Gösteri Merkezi’nde 10’larca sanatçı, yüzlerce siyasetçi, bürokrat ve işadamı ile binlerce Erzincanlı ve Erzincan dostlarını buluşturdu.

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) tarafından düzenlenen “Büyük Erzincanlılar Şöleni”nin 5’ncisine; Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Almanya Sosyal Demokrasi Partisi Milletvekili Erol Karacan, AK Parti 26.Dönem Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, CHP PM Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü, CHP PM Üyesi ve 24.Dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 25.Dönem Milletvekili Dr. Erdoğan Özyalçın,  CHP 25 ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Metin Ağırman, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Semih Kayhan, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’ın aralarında olduğu meclis üyeleri, Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Cenan Arslan’ın aralarında olduğu belediye birim müdürleri, Erzincan ve Erzincan dostu STK dernek ve vakıf başkan ve yöneticileri, sanatçılar, işadamları, davetliler ve çok sayıda İstanbul’da yaşayan yada komşu illerden gelen Erzincanlı katıldı.

THM Sanatçıları Özden Irmak ve Aynur Güneş’in türküler seslendirdiği sahne performansının ardından Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’nin yıl içinde gerçekleştirdiği sosyal, kültürel faaliyetleri anlatan barkovizyonda gösterimi yapıldı.

AYEDER BAŞNANI VE YÖNETİMİNE YOĞUN ALKIŞ

Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın üstlendiği “Büyük Erzincanlılar Şöleni” programını düzenleyen AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) Yönetim Kurulu üyelerinin sahneye daveti ile AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden de sahnedeki yerini aldı. İsimleri tek tek anons edilerek tanıtılan AYEDER Yönetim Kurulu üyeleri salondan yoğun alkış aldı.

İKİ HEDEF BELİRLEDİK; 1.İSTANBUL’DAKİ, 2.ERZİNCAN’DAKİ ERZİNCANLILAR

Protokolü selamlayarak konuşmasına başlayan AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden; Erzincan’ın ilçeleri; İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan, Üzümlü, Tanyeri’ni anons ederek ilçelerin türbindeki yerlerini ve katılım oranlarını tespit ederek; “Erzincanlıların birlik ve beraberliği, dayanışması için kurduğumuz AYEDER, bugün Erzincan’ın tüm bileşenleri ile birlikte dernek ve federasyonlarıyla birlikte hareket eden büyük bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Biz AYEDER olarak iki hedef belirledik. Birinci hedefimiz İstanbul’daki Erzincanlılar. İkinci hedefimiz Erzincan’daki Erzincanlılar. Bu hedef doğrultusunda Erzincan’a ait olduğumuzu ve bu topraklarımıza sahip çıkmak ve vefamızı göstermek amacıyla Erzincan’da eğitim gören öğrencilerimizin ihtiyaçlarına katkıda bulunduk” dedi.

HEDEFİMİZ DAHA GÜÇLÜ STK OLMAK

4,5 yıldır aralıksız süren çalışmaları sonucunda tüm ilçe dernek ve federasyonlarıyla bir araya geldiklerinin altını çizen AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, hedeflerinin daha güçlü bir STK olmak olduğunu kaydederek; “Artık birlikte, bir arada, yan yana, can canayız… Çünkü biz Erzincanlıyız. Artık hedefimiz toplumsal bağımızı güçlendirmek ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu barış ortamına katkı sunan, toplumun her kesiminden hemşerilerimizin destek sunduğu İstanbul’un ve Erzincan’ın güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline gelmektir. AYEDER Yönetim Kurulu olarak hedeflerimizde kararlılıkla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Sarımaden, 5’sini düzenledikleri “Büyük Erzincanlılar Şöleni” ile heyecanlarının sürdüğünü kaydederek; “Nesil’den nesile, dilden dile, elden ele Erzincanlı olma kültürü bugün bu salonda büyük bir güce dönüşecektir. Bu gücümüzü toplumun huzur ve barışı için kullanmaya çalışacağız. Bugün burada sizlerle birlikte olduk, bu anlamlı şölen için dernek yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, dernek başkanlarıma ve yönetimlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

İLGEZDİ, DER, ÖZ VE İŞADAMLARINA DA TEŞEKKÜR

Gürsel Sarımaden konuşmasının son bölümünde, şölene katkı ve desteklerinden dolayı; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, Başkan Yardımcısı Abdullah Der’e, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’e, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel’e, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım’a, Çalışma eski Bakanı Mustafa Kul’a, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ve işadamları Mustafa Kaçmaz’a, Yavuz Canikli’ye, Niyazi Sarımaden’e teşekkür etti.

25 YILDA 35.000 ERZİNCANLI ÖĞRENCİYE KATKI

 “Bu muhteşem tablo ile bizleri buluşturan AYEDER Başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Erzincan Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sadık Ağca 25.yıllık bir geçmişe sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiği Erzincan Kültür Vakfı’nın amacının ayrım yapmaksızın Erzincanlı öğrencilerin eğitimine katkı sunmak olduğunu kaydederek; “25 Yılda tam 35.000 Erzincanlı öğrencimize katkı sağladık. TBMM Üstün hizmet ödülü, Cumhurbaşkanlığı Üstün Hizmet Ödülü Plaketi, İl Vakıfları arasından eğitime en iyi katkı yapan ve en büyük vakıf olarak Erzincan ile başlayan hizmet kapsamlarımız artık tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. Erzincan’da Kız ve Erkek öğrenci yurdu çalışmalarımız sürmektedir. Bu yıl 4.300 öğrencimize rakamsal olarak yaklaşık 7 Milyon eğitim bursu yardımı yapılmaktadır” diye konuştu.

AYNUR HAŞHAŞ VE GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ’DEN DÜET

Protokol konuşmalarından sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Aynur Haşhaş ve CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi birlikte “Şu Tepe Pullu Tepe” türküsünü seslendirdiler.

Sahnede seslendirdikleri türkü sonrasında Aynur Haşhaş ve Gamze Akkuş İlgezdi’ye AYEDER Yönetim Kurulu tarafından çiçek takdim edildi.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) tarafından geleneksel olarak 5’ncisi gerçekleştirilen “Büyük Erzincanlılar Şöleni” Göksel Sağlam, Eda Alakuş, AYEDER THM Gönüller Korosu, Cengiz Yurtseven, Gürkan Çapkan, Oğuz Aksaç, Arzu Şahin, Hüseyin Turan, Sercan Direk, Öznur Sulari’nin gerçekleştirdiği sahne performanslarıyla devam etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.