Hoşgeldiniz  

Erol Günaydın’ın şuuru kapandı

admin | 17 Eylül 2012 | Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

Türk tiyatrosunun 80 yaşındaki çınarı Erol Günaydın, sevenlerini bir kez daha korkuttu.

27 Ağustos’tan beri Bodrum Universal Hospital’da tedavi gören Günaydın, 5 Eylül’de yeniden yoğun bakıma alındı. KOAH hastası olduğu için nefes darlığı yaşayan ve beynine oksijen gitmeyen Günaydın’ın şuurunun kapandığı belirtildi.

Günaydın’ın yakınlarını arayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hemen ambulans uçakta sanatçıyı İstanbul’a getirtebileceğini belirtti. Ancak Günaydın’ın kızı Günfer Günaydın, durumu ağır olan Günaydın’ın bilincinin açılması için birkaç gün bekleneceği söyledi. Günaydın, “Babam 9 yaşındaki köpeğimiz tıpkı Sezen Aksu’nun köpeği gibi hastaneye giderken arabada kapalı kalıp ölünce çok üzüldü. Ondan sonra babam çok üzüldü, perişan oldu” dedi.

KÖPEĞİ ÖLDÜ, BİR GÜN SONRA RAHATSIZLANDI

Ayşe Günaydın, babasının hastaneye kaldırılmadan önce durumunun gayet iyi olduğunu ve yemek sonrası rahatsızlandığını söyledi. Günaydın, “Babam hastaneye yatırılmadan önce çok sevdiği ’Sirkeci’ adlı köpeği öldü. Sirkeci’nin ölümünden dolayı oldukça üzüldü. Solunum sıkıntısı yaşadığı için bazı rahatsızlıkları vardı. Köpeğin ölümünden bir gün sonra hiç beklemediğimiz biranda fenalaştı. Hemen hastaneye getirdim. Yoğun bakıma aldılar. O zamandan beri bekliyoruz. Durumu çok kritik. Daha önce birçok kez ölümden döndü. Yoğun bakıma çok yatıp çıktı, bunu da başarmasını istiyoruz. Beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok” dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Ayşe Günaydın, babasının köpeğini çok sevdiğini üzüntüsünü içine attığını belirtti.

BİR KEZ KALBİ DURDU

Universal Hospital Bodrum İç Hastalıkları Uzmanı Yusuf Babayiğit, Erol Günaydın’ın sağlık durumunun kritik olduğunu ve tedavi sırasında kalbinin bir kez durduğunu belirtti. Dr. Babayiğit, “Erol Bey’in zaten kronik bir takım rahatsızlıkları var. Bunların en önemlilerinden biri nefes darlığı problemidir. Bu tip nefes darlığı olan hastalarda zaman zaman enfeksiyonla ciddi solunum yetmezliği gelişebilir. Erol Bey’de de şuan takip ettiğimiz sağlık problemi budur. Solunum cihazıyla takibimiz sürüyor. Enfeksiyon problemini büyük bir oranda çözdük. Fakat yaşı ve diğer hastalıkları nedeniyle yoğun bakımda izlemeye devam edeceğiz. Aldığı ilaçlar nedeniyle uyutulmaya devam ediliyor. Bir ara kalbi durduktan sonra elektro şokla yeniden çalıştırdık. Umutla beklemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Usta tiyatroculardan Salih Kalyoncu ziyaret için hastaneye gelirken, Ayşe Günaydın, kendisini cep telefonla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Kadir Topbaş, Müjdat Gezen, Haldun Dormen ve Ferhan Şensoy’un arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirtti.

Milliyet

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.