Hoşgeldiniz  

Eroğlu ‘İstanbul’un 2070`e kadar içme suyu var’

admin | 09 Kasım 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un 2060–70 yılına kadar, Ankara’nın da 2060 yılına kadarki suyunu temin edeceklerini söyledi.

Eroğlu ‘İstanbul’un 2070`e kadar içme suyu var’

Bakan Veysel Eroğlu: “İstanbul’un 2070`e kadar içme suyu var” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şuana kadar 49 şehrin su meselesini kökünden çözdüklerini belirterek, İstanbul’un 2060–70 yılına kadar suyunun mevcut olduğunu, Ankara’nın da 2060 yılına kadarki suyunu temin edeceklerini söyledi. İçme suyu konusunda büyük hedefler ortaya koyduklarını belirtti.

 

Belediyecilik yapamayan muhalefet partilerinin belediyelerini kendilerinin destek vermeye devam edeceğinin altını çizen Bakan Eroğlu, hizmet konusunda kimseyi ayırt etmediklerini, özellikle içme suyu problemi olan belediyelerin olmaması gerektiğini belirtti.

 

Hala şebekelerde özellikle bazı belediyeler de büyük kayıplar olduğunu dikkat çeken Eroğlu, “Şuanda Türkiye’deki şebekeden kayıp oranı yüzde 51 civarında. Bu kaybı azaltmak için mutlaka ciddî tedbirler gerekiyor. Boruların, içme suyu şebekelerinin yeniden ele alınması gerekiyor. Bu konuda da İller Bankası önemli bir kaynak ayırdı.” ifadesini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.