Hoşgeldiniz  

ERKEĞİ KORUYAN YASALAR OLDUKÇA TECAVÜZLER ARTAR

admin | 30 Ocak 2016 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

kadin_CHP Ataşehir Kadın Kolları üyeleri, genç kızın Kadıköy Bağdat Caddesi’nde tecavüze uğramasına “kadına şiddet acizliktir” diyerek gecesi 03.00’te protesto etti.

CHP Ataşehir Kadın Kolları üyeleri, 19 yaşındaki üniversiteli genç bir kızın evine giderken geçtiğimiz hafta Cumartesi gecesi saat 03.00’te Kadıköy Bağdat Caddesi’nde tecavüze uğramasını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler. Basın açıklamasında; erkeği koruyan yasalar oldukça kadına şiddet, taciz ve tecavüzlerin artacağına dikkat çekilerek, “Herkes bilmelidir ki, kadına şiddet acizliktir” denildi.

 “KADINA ŞİDDET ACİZLİKTİR”

Ataşehir, Kozyatağı Metro İstasyonu çıkışında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Kadın Kolları üyesi yaklaşık 250 kişi, geçtiğimiz hafta Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Cumartesi gecesi 19 yaşındaki üniversiteli genç bir kızın tecavüze uğraması olayını saat 03.00’te protesto etti.

“Kadına değil şiddete el kaldır”, “Saat 3 insanlık 0″, “ Kadınlar erkeklerin namusu değildir”, Beden benim güçlüyüm, zaman benim özgürüm” ve “Her yerde, her koşulda, her saatte insanlık suçlarına karşıyız” yazılı pankart ve dövizler taşıyan CHP Ataşehir Kadın Kolları üyeleri, “Kadınım, özgürüm, anayım” ve “kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attı.

Erkeklerin de katıldığı protestoya; Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun ve CHP Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Cenk Emlik de katılarak destek verdi.

kadin

13 YILDA 5406 KADIN KATLEDİLDİ

Basın açıklamasını okuyan CHP Ataşehir Kadın kolları Başkanı Nihan Erol, günümüzde toplumu muhafazakârlaştırma politikaları, kadın kimliği ve rolleri üzerinden uygulandığını belirterek; “Bunun en son örneği Bağdat Caddesi’nde evine gitmek isteyen ve tecavüze uğrayan kızımız olmuştur. Bilmeliyiz ki sorun gece 03.00’te sokakta olan kız değil, karanlığa teslim olmuş beyinlerimizdir. Türkiye’de cinsiyet eşitliğinde 142 ülke içinde 125. sıradayız. AK Parti’nin iktidarda olduğu son 13 yıl içinde 5406 kadın katledildi ve ne acıdır ki, ülkemizde yaşayan her iki kadından biri fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakılıyor” dedi.

kadin_3

ERKEĞİ KORUYAN YASALARI OLDUKÇA TECAVÜZLER ARTAR

Erol; “ Devletin, erkeği koruyan yasaları oldukça katliamlar, şiddetler, tacizler ve tecavüzler devam etmekle beraber daha da artacaktır. Herkes bilmelidir ki kadına şiddet acizliktir. Kadına fiziksel, cinsel şiddet ve tacizde bulunanlar kadar, bu duruma sessiz kalanlarda toplum vicdanında hesap verecektir. Biz kadınlar erkek faşizmine inat cinsiyet eşitliği için, bedeni parçalanarak katledilen Münevver Karabulut için, Özgecan ve nice sümen altı edilen katledilen, tecavüze uğrayan, tercihlerinden dolayı ötekileştirilen ve ikinci sınıf muamele edilen kadınlar için kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam etmek zorundayız ve devam edeceğiz. Selam olsun direnen kadınlara, selam olsun direnen kadınlara destek olanlara “ şeklinde konuştu.

İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak da yaptıkları kısa konuşmalarında, kadınlara yönelik şiddet ve tecavüzü lanetliyoruz dediler.

kadin_1kadin_2

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.