Hoşgeldiniz  

ERHAN DEMİRYAS ‘AKIL OYUNLARI EĞİTİMDE FARK YARATACAK’

admin | 03 Mart 2017 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet A- A+

halila_atamavci (0)Halil Atamavcı İlkokulu’nda eğitim fark yaratan, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıp becerilerini geliştiren zeka oyunlarının yer aldığı “Zeka ve Akıl Oyunlar Sınıfı” açıldı.

Recep kenan/itvhaber.com

Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu’nda, içerik ve hem işlevsel olarak çocuğun yeteneklerini ortaya çıkaran, becerilerini geliştiren zeka oyunlarının yer aldığı “Zeka ve Akıl Oyunlar Sınıfı” Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Halil Atamavcı İlkokulu’nda gerçekleşen “Zeka ve Akıl Oyunlar Sınıfı” açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Osman Korkmaz, Ataşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Levent, Ataşehir Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi ve Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu Müdürü Erhan Demiryas; günümüz dünyasının bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla değiştiği ve geliştiğine dikkat çekerek; “Ayak uydurmakta zorlandığımız bu süreç bizleri, çocuklarımızı, toplumu ve dolayısıyla okullarımızı etkiliyor. Araştıran, soru soran, eleştiren bir nesil ile karşı karşıyayız. Bu süreçte planlı, bol oyunlu, bir akıl oyunları sınıfı ile eğitim alanında fark yaratacağımıza inanıyorum” dedi.

Zekâ ve akıl oyunları dersinde öğrencilerin zekalarının farkına varmaları ve geliştirmelerinin amaçlandığının altını çizen Erhan Demiryas, karşılaştıkları sorun karşısında, pratik çözüm yolları geliştirmesi ve doğru kararlar verebilmesinin, beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydederek; “Bireysel veya grup oyunları sayesinde sorumluluk duygularının gelişmesi, kazanma ve kaybetme duygularının anlaşılması, başarı için sistemli, planlı çalışmanın önemini öğrencilerimizin kavramasını beklemekteyim. Okulumuza böyle bir birimin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“Zeka ve Akıl Oyunlar Sınıfı”nı okula kazandıran Halil Atamavcı İlkokulu Müdürü Erhan Demiryas ve ekibi kutlayan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun da olduğu protokol açılış kurdelesini keserek açılışı gerçekleşti. Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun da olduğu protokol üyeleri öğrencilerin “Zeka ve Akıl Oyunlar Sınıfı”nda oynadıkları zeka oyunlarını izleyerek oyunlar hakkında sohbet ettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.