Hoşgeldiniz  

ERDOĞAN ‘SURİYELİLER DAİŞ VE ESED TERÖRÜNDEN KAÇIYOR’

admin | 16 Kasım 2015 | Dünya, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

g20_erdoganCumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’daki G-20 Liderler Zirvesi’nde Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını, Suriyeli mültecilerin DAİŞ ve Esed teröründen kaçtığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Antalya’da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi’nin kapanışında konuşan Erdoğan Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını Suriyeli mültecilerin DAİŞ ve Esed teröründen kaçtığını söyledi.

G20_ liderleri_Antalya - Kapanis

Antalya’da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi’nin kapanışında yapılan basın toplantısında zirvenin sonuç bildirgesi de açıklandı.

TÜRKİYE’YE G20 BAŞKANLIĞI ANTALYA ZİRVESİ TEŞEKKÜRÜ

Dönem başkanlığı ve başarılı Zirve organizasyonu için Türkiye’ye teşekkür edildiği 27 maddelik Antalya G-20 Liderler Zirvesi sonuç bildirgesinin sonuç bölümünde; “Ekonomilerimizin gerçek ve potansiyel büyümesini yükseltmek, istihdam oluşumunu desteklemek, dayanıklılığı güçlendirmek, kalkınmayı teşvik etmek ve politikalarımızın kapsayıcılığını artırmak için beraber hareket etmeyi sürdürmeye kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Türkiye’ye G20 Başkanlığı için ve bu yıl başarılı bir Antalya Zirvesi’ne ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz. Çin Başkanlığı kapsamında 2016 yılı Eylül ayında Hangzhou’da gerçekleşecek bir sonraki toplantımızı bekliyoruz. Ayrıca, 2017 yılında Almanya’da bir araya gelmeyi de bekliyoruz” denildi.

“ESED ŞANSINI KAYBETMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinin de açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Kendi halkını katleden Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yoktur, olamaz. Esed bu şansını çoktan kaybetmiştir. Unutulmamalıdır ki Suriyeli mülteciler DAİŞ’ten ve Esed rejimini devlet teröründen kaçıyor” dedi.

ANTALYA ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRGESİ ÇALIŞMALARINI ŞEKİLLENDİRECEK

Erdoğan, Türkiye’nin 1 Aralık 2014 tarihinde Avustralya’dan devralınan dönem başkanlığının iki gün süren Liderler Zirvesi’yle tamamlanmış olduğunu kaydetti. Antalya Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nin G-20’nin gelecek dönem çalışmalarını şekillendirecek önemli bir belge olduğuna olan inancını dile getiren Erdoğan, 2016 yılı için G-20 dönem başkanlığın da Çin Halk Cumhuriyeti’ne devrettikleri sözlerine ekledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.