Hoşgeldiniz  

Erdoğan Sonrası: Gül ‘Dönüyorum’, Çelik ‘Kongre 27 Ağustos’ta’

admin | 11 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

abdullah_gul_huseyin_ celikAk Parti’de Başbakanlık ve Genel Başkanlık tartışmaları erken başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül partiye dönüyorum dedi. Çelik Kongre tarihini 27 Ağustos olarak açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gül ‘ Partiye Dönüyorum’

Abdullah Gül partiye döneceğini açıkladı. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti’nin Erdoğan’dan boşalacak olan genel başkanlarını seçmek için 27 Ağustos’ta kongre yapacağını açıkladı.

Seçilecek kişinin hem genel başkan hem de başbakan olacağını söyleyen Hüseyin Çelik bu açıklaması ile Abdullah Gül’ün partisine dönüp Kongrede aday olama olasılığı zayıflıyor.

Cumhurbaşkanlığı görevini 28 Ağustos’ta Başbakan Erdoğan’a devredecek olan Abdullah Gül, bu açıklamadan dakikalar önce AK Parti’ye geri döneceğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde “AK Parti’ye döneceğim” açıklamasından hemen sonra AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik de bir açıklama yaptı.

Çelik ‘Kongre 27 Ağustos’ta’

Çelik açıklamasını, AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine yeni genel başkanı seçeceği kongrenin görüşüldüğü MKYK toplantısı sürerken gerçekleştirdi. AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kongresi 27 Ağustos’ta olacağını duyururken, Kongre’nin Genel Başkan seçeceği kişi Başbakanlık görevini de üstleneceğini belirtti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.