Hoşgeldiniz  

ERDOĞAN, ‘SİYASİLER İDAM KARARI VERSİN, ONAYLARIM!’

admin | 08 Ağustos 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

cb_erdogan_miting_yenikapi (1)Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Erdoğan, 15 Temmuz’da ülkenin yıkılmayacağının anlaşıldığını, idamı onaylayacağını, nöbete virgül konulduğunu söyledi.

Recep Kenan/tvhaber.com

Esareti kabul etmeyen milletin tankların önüne yatarak darbeye karşı göğsünü siper ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da ülkenin yıkılmayacağının anlaşıldığını, kendisine gelecek “İdam Kararı”nı onaylayacağını belirtti.

DEMOKRASİ NÖBETİNE VİRGÜL, NOKTA ÇARŞAMBA’YA

15 Temmuz gecesi FETÖ Terör Örgütünün darbe girişimi üzerine yaptığı çağrıya uyarak yurt genelinde ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum, çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız” dedi.

cb_erdogan_miting_yenikapi (4)

MİTİNG GÖRÜNTÜSÜ DÜŞMANLARI ÜZMÜŞTÜR

İstanbul Yenikapı’da coşkulu bir kalabalıkla Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanında verilen görüntünün düşmanları üzdüğünü ifade ederek; “Şimdi bugün burada Genelkurmay Başkanıyla, Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya işte bu görüntü inanın bana ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. Bundan sonra işimiz ne biliyor musunuz? Artık muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak” dedi.

15 TEMMUZ ÜLKENİN YIKILMAYACAĞINI GÖSTERMİŞTİR

FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanların olduğuna işaret eden Erdoğan,  işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandıklarnı kaydederek, “15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir” diye konuştu.

cb_erdogan_miting_yenikapi (2)

“İDAM KARARI MECLİSTEN GELSİN ONAYLARIM”

Alandan idam talebi içeren sloganlar karşısında karar makamının Meclis olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisten bu doğrultuda gelecek kararı onaylayacağını söyleyip;  “Şu anda, siyasi partilerimizin genel başkanları burada. Sizin zaten talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek olan merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra, atılacak adım bellidir. Onamaksa, Meclis’ten gelen böyle bir kararı, ben peşinen ifade ediyorum, onarım. Bu millet, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, eğer böyle bir kararı veriyorsa öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır” dedi.

MİLLETİMİZE KİMSE ESARETİ ASLA KABUL ETTİREMEZ

Gazi Mustafa Kemal, 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu kara günlerde söylediği “Milletimiz çok büyüktür, hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?” sorusunu sorarak, milletimize kimsenin esareti asla kabul ettiremeyeceğini kaydetti.

ESARETİ KABUL ETMEYİP, TANKLARIN ÖNÜNE YATTINIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yenikapı mitinginde yaptığı konuşmada satır başları:

*15 Temmuz’da esaret ve zillet kabul etmeyeceğinizi, namlulara göğsünüzü dayayarak, tankların önüne yatarak, uçaklara ve helikopterlere dahi hamleler yaparak bilfiil gösterdiniz. Hani ne diyor İstiklal Marşımızda; ‘Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.’ Siz, göğsünüzü siper ettiniz, namluların ucuna geldiniz, bizzat vücudunuzu koydunuz, tankların altına yattınız.

cb_erdogan_miting_yenikapi (3)

FETÖ İHANET ÇETESİNİN TSK DAVALARINI YENİ BAŞTAN İNCELEMELİYİZ

* Yakın tarihin vicdanları kanatan, kafalarda soru işaretleri oluşturan tüm sorunlu, sıkıntılı olaylarını yeniden masaya yatırarak, eksikleri, yanlışları ortaya koymalıyız. FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki etkinliğiyle önünü açan davaları yeni baştan incelemeliyiz.

NEREDE KİM VAR İNCELEYECEĞİZ, YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

* Bundan böyle artık altımızda kimler var, nerede kim var, bunları her birimde çok iyi inceleyeceğiz. Yargıda kim var, inceleyeceğiz ve bunları da kapıya koyacağız. Cezaeviyse cezaevine koyacağız ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler.

FETÖ’CÜLERİN ADINI AĞZINA ALMAYA ÇEKİNENLER VAR

*Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının ismini hala ağzına almaktan çekinenler var. Çekinmeyelim, muktedir olanlar bunların isimlerini aynen ifade etsinler ki bilmeyenler bu FETÖ’cüler kimdir, bu FETÖ kimdir, Fetullahçı Terör Örgütü kimdir, bunu öğrensin. Ülkemize yönelik tehdidin görünürdeki maşalarıdır. Biliyoruz ki bu oyun, bu senaryo onların boylarını çok aşar. Elbette bu örgütü tüm mensuplarıyla ortaya çıkarmak ve hukuk dairesinde imha etmek mecburiyetindeyiz ama sadece bununla yetinirsek, devlet ve millet olarak bünyemizi benzer virüslere karşı yine savunma noktasında zayıf bırakmış oluruz.

cb_erdogan_miting_yenikapi (5)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.