Hoşgeldiniz  

 “ENGELSİZ YAŞAM KOLAY İSTİHDAM” ÇALIŞTAYI YAPILDI

admin | 02 Ocak 2016 | Eğitim, İstanbul, Manşet A- A+

0Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sevgi Seli Engelliler Derneği’nin ortak yürüttüğü “Engelsiz Yaşam Kolay İstihdam” projesi kapsamında Marmara Üniversitesi’nde çalıştay düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sevgi Seli Engelliler Derneği’nin ortak yürüttüğü “Engelsiz Yaşam Kolay İstihdam” projesi kapsamında Marmara Üniversitesi iş birliğiyle geniş kapsamlı çalıştay programı düzenlendi.

ENGELLİ EĞİTİMİNDEKİ GÜÇLÜKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Akademisyenler, üniversite öğrencileri ve engelli genç üyelerin bir araya getirdiği programda engellilerin eğitiminde karşılaştıkları zorluklara dikkat çektiklerini vurgulayan Sevgi Seli Engelliler Derneği Genel Başkanı Fahri Kol çalıştayla ilgili; “Akademisyen hocalar Engelli bireylerin eğitim alanlarında yaşadıkları zorluklara, Engellinin eğitimine engel olan engellere vurgu yaptı. Konuyla ilgili Akademisyen Prof hocalar, Dr. Pisikoloklar, Engelli kişinin eğitime daha çok ihtiyacı olduğuna değinerek önce eğitimin önünden engeller kalkmalı, engelli çocuklar özgürce okullara erişebilmeli.  Gençler eğitimli, donanımlı ise istihdam sağlanması kolaylaşmış olur. Böylece engelli öğrenci ekonomik özgürlüğüne kavuşur. Eğitim her engelli aşar” ifadelerini kaydetti.

1

İBB’DEN PROJEYE DESTEK

İBB’nin bu tür projelere desteğine dikkat çeken İSEM İstihdam Uzmanı, “Engelsiz Yaşam Kolay İstihdam” Projesinin çok isabetli olduğunu ve T.C. Gençlik Ve spor Bakanlığının böyle projelere destek vermesinin istihdamın önünü açtığı ifade etti. Uzman, Belediyelerde Engellilere çeşitli eğitim ve seminerler vererek istihdam çalışmaları içinde olduklarını ifade etti.

STK başkanları Erişebilirlik sunumu yaparak çalışmaya engel olan iş erişebilirliğine temas ederek, çözüm olanaklarını gençlerle paylaştı.

Çalıştayın 2. Oturumunda engellinin yaşama hakkı ile geniş sunumlar yapan Akademisyenler katılımcıları aydınlattı.

Akademisyenler, gençlerin beklentilerini ortaya koyarak. İstihdamla ilgili çözüm önerileri sundular. Gençler Akademisyenlere sorular sorarak beklentilerine yanıt buldular. Engelli gençler hukuk danışmanına sorular yönelterek engelli hakları konusunda aydınlandılar.

3

PROJE EĞİTİMLERİ VE SEMİNERLERİ ENGELLİ İSTİHDAMINI SAĞLAYACAK

Dernek başkanları sosyal aktivitelere değinerek, engelli gençlerin sosyalleşmelerini, toplumun içinde yer almalarını, proje kapsamındaki eğitimlerin ve seminerlerin engelli istihdamına çok faydalı olacağına inandıklarını ifade ederek; engelliyi yaşama özgürlüğüne kavuşturacağına ve engellerin aşılacağına inançlarını dile getirdiler.

Engelli bireyler programdan oldukça memnun kaldılar. Program paneline katılan Akademisyenler projenin gençlere çok şey kattı. Toplumun bilinçlenmesi noktasında Bakanlığın destek verdiği projelerin çok etkisi olduğunu, Sevgi Seli Engelliler Derneği’nin başarılı çalışmaları ve projeleri ile dikkat çektiği ifade edildi.

İlçe Kaymakamı, Sevgi Seli Derneği’nin güzel çalışmaları ilçede ikamet eden gençlere, engelli ailelerine çok faydası olduğunu, Kaymakamlık Sosyal Hizmetler Vakıfı’nın engellilere maddi desteği olsa da engellilerin en büyük sorununun İstihdam olduğunu, Sevgi Seli Engelliler Derneği’nin projeleri ile bu sorununda giderek azalacağına inandığını ifade etti.

Çalıştay Raporları Oturum Başkanlığı tarafından okundu. Oturum Başkanı ve Dekan Yardımcısı bu tür çalıştayın üniversitelerinde ilk defa gerçekleştiğini, çok verimli ve faydalı olduğunu ifade ederek; bundan sonrada bu tür çalıştayların daha sık düzenleneceğini ifade etti.

Yaptığı konuşmasında Marmara Üniversitesi Dekanına, Dekan Yardımcılarına, Akademisyenlere ve Paneli Konuşmacılarına teşekkür eden Sevgi Seli Engelliler Derneği Genel Başkanı Fahri Kol’un plaket ve hediye takdimi ile program sonlandı.

2

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.