Hoşgeldiniz  

Engelli Hakları İle İlgili Çalışma Var Mı?

admin | 04 Nisan 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

engelİstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, TBMM Başkanlığı aracılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından yanıtlanması için, soru önergesi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, TBMM Başkanlığı aracılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması için, engellilerle ilgili soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt yazılı önergesinde; engelli vatandaşlara eğitim, iş, ulaşım vb. gibi alanlarda yasalarla tanınmış imtiyazların olduğunu hatırlatarak, AB İlerleme Raporu’nda kamu binalarının ve kamusal alanların fiziki olarak ulaşılabilir olmaması eleştirilmiş, engelli bireylerin eğitimi için eğitim kurumlarının ve rehabilitasyon merkezlerinin önemine ve aynı zamanda denetimindeki eksikliklere dikkat çektiğine değinmiştir.

Yüklü gelen elektrik faturasını ödeyemeyen 2 yaşındaki engelli çocuğun istenmeyen yöntemleri kullanmak zorunda kalan ailesinin TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurusu ve basında yer alan benzer haberler üzerine; “Ne tür bir çalışma yapıyorsunuz?”diye sordu.

Birçok iletişim kuruluşunun engellere özel uygulama yaptığına değinen Öğüt; elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarda tedarikçi firmalar ile protokol yapma düşünülüyor mudur? diye sorarken; bu konuda gelen şikayet sayısını sordu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.