Hoşgeldiniz  

EMLAK PATRONLARI SEKTÖRÜ ANLATIYOR

admin | 29 Temmuz 2016 | Ekonomi, Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Türkiye A- A+

emlakMaksem Grup Yönetim Kurulu üyesi Bilal Aydoğan ve Irmak Grup Başkanı Yüksel Akgül Gazete Habertürk’e Türkiye’deki konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdem Aktürk imzasıyla Gazete Habertürk’te yayınlanan haberde emlak sektörünün önemli isimlerinin sektör ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Değerlendirmesinde Ataşehir bölgesinde altyapının ve çevrenin gelişime açık olduğunu dile getiren Maksem Yönetim Kurulu üyesi Bilal Aydoğan Finans Merkezi tamamlandıktan sonra bölgenin Bağdat Caddesi’nden daha değerli hale geleceğini belirtti.

Bilal Aydoğan, kentsel dönüşümde ada bazında çözümlerin her zaman daha ekonomik olduğunu kaydederek, sokaklarıyla, otoparklarıyla, peyzaj alanlarıyla çok daha iyi kompleksler üretilebileceğini dile getirdi.

MAKSEM YÖN. KUR. ÜYESİ BİLAL AYDOĞAN: LÜKSE KAÇINCA MALİYETLER ŞİŞTİ

İstanbul’da konut fiyatlarında balon var mı? tartışmalarına cevap veren Maksem Grup Yönetim Kurulu üyesi Bilal Aydoğan, İstanbul’da kentsel dönüşüm süreci devam ettiği sürece emlak balonundan bahsetmenin mümkün olmadığını belirtti. İstanbul’da kentsel dönüşüm süreci devam ederken, ev sahibi olmadığını isteyenler ve yatırımcılar fiyatlarda bir balon olup olmadığı tartışıyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm süreci devam ettiği sürece emlak balonundan bahsetmenin mümkün olmadığını dile getiren Maksem Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, “İstanbul’da emlak balonu olmaz, çünkü İstanbul büyük bir aktarım noktasıdır. Dünyanın her yerinden insanlar tek bir uçuşla her yöne uçabiliyor. Mesafeler de nefes alınabilecek mesafeler olduğundan yabancılar nezdinde İstanbul’un değeri azalmaz” şeklinde konuştu. Konut yapımında ve evlerin içinde kullanılan malzemelerde biraz lükse kayma olduğunu bunun da maliyetleri şişirdiğini ifade eden Bilal Aydoğan, bu açıdan bakıldığında konutta balon var gibi düşünüldüğünü fakat böyle bir şey olmadığının altını çizdi. Aydoğan, Kayaşehir gibi yerleşim alanları tasarlanır ve şehir biraz daha kaydırılırsa, bu noktada dar gelirliye hitap eden konutlar üretilebileceğini belirtti.

‘MÜTEAHHİTLİK CİDDİ İŞTİR’

Bilal Aydoğan, herkesin emlakçı ya da müteahhit olmasının önüne geçilmesinin gerektiğini belirterek, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çekti. Aydoğan, “İnsanlar yıllarca çalışarak oluşturdukları birikimlerini yuva sahibi olabilmek için kullanıyorlar, dolayısıyla müteahhitlik ciddi bir işkoludur ve bu doğrultuda ele alınmalıdır” diye konuştu.

‘ATAŞEHİR BÖLGESİ ‘BAĞDAT’I GEÇER’

İstanbul Ataşehir’de hayata geçen Finans Merkezi projesinin yapımına hızla devam edilirken, bölge yatırımcıların ve markalı konut müteahhitlerin ilgisini de cezbediyor. Bugüne kadar İstanbul’da 900 konutun teslimini gerçekleştirdiklerini belirten Bilal Aydoğan Finans Merkezi bölgesinde 200 milyon TL’lik yatırımla A+ Live Ataşehir projesini hayata geçirdiklerini kaydetti. Bilal Aydoğan Ataşehir’in İstanbul’un yeni iş ve finans merkezi olduğunu belirterek bölgede 2 milyar doların üzerinde bir yatırımla planlı bir gelişimin olduğunu ifade etti. Öte yandan bölgenin altyapısının ve çevresinin gelişime müsait olduğunun altını çizen Aydoğan, Finans Merkezi tamamlandıktan sonra bölgenin Bağdat Caddesi’nden daha değerli hale geleceğini belirtti. Bilal Aydoğan, kentsel dönüşümde ada bazında çözümlerin her zaman daha ekonomik olduğunu kaydederek, sokaklarıyla, otoparklarıyla, peyzaj alanlarıyla çok daha iyi kompleksler üretilebileceğini dile getirdi.

‘MEVCUT DURUMU AVANTAJA ÇEVIREBILIRIZ’

Dünya piyasalarında çalkantılar yaşandığını ifade eden Aydoğan, “Bu paraları ülkemize çekebilirsek bizim için dünya piyasalarındaki mevcut sıkıntılı durum avantaja dönüşecektir” dedi.

‘İSTANBUL’DA BALONDAN SÖZ EDİLEMEZ’

İstanbul’da konut fiyatlarında balon var mı? sorusunu değerlendiren Bilal Aydoğan, konut yapımında ve evlerin içinde kullanılan malzemelerde biraz lükse kaçıldığını bunun da maliyetleri şişirerek konut fiyatlarında balon varmış gibi gözüktüğünü belirterek “İstanbul’un değeri hiçbir zaman azalmaz, İstanbul’da balondan söz edilemez” dedi. Ataşehir bölgesinde altyapının ve çevrenin gelişime açık olduğunu dile getiren Maksem Yönetim Kurulu üyesi Bilal Aydoğan Finans Merkezi tamamlandıktan sonra bölgenin Bağdat Caddesi’nden daha değerli hale geleceğini belirtti.

‘DÜNYA TÜRK HALKININ İRADESİNİ GÖRDÜ’

Bilal Aydoğan, 15 Temmuz gecesi milletin iradesine, demokrasiye, özgürlüğe darbe girişiminde bulunulduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Dünya, ülkemizde yaşanan bu çağdışı girişimi sessizce izlerken, Türk milletinin vatan ve özgürlük sevdasındaki birliğine ve kenetlenişine de tanıklık etti. Milletimiz bu hain girişime kısa sürede birlik olarak, sokaklara dökülerek bir gecede karşı koydu. Dünya tarihi milletimizin özgürlük uğrundaki cesaretini, birliğini, gücünü ve onurunu bir kez daha tüm ulusların gözü önünde yazdı.”

FİNANS MERKEZİNE KOMŞU 111 OFİS GELİYOR

Maksem Grup, inşaat sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. İstanbul Ataşehir’de konumlandırdığı A+ Live Ataşehir projesiyle, İstanbul Finans Merkezi bölgesine 111 ofis ve bölgenin ihtiyaçlarına yanıt verecek 11 ticari ünite kazandıracak. 40 bin metrekare inşaat alanına sahip proje 200 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor. Batı Ataşehir’de yer alan projenin teslim tarihi ise 2017’nin ikinci yarısı olarak planlanıyor. Projede 40 metrekareden, 366 metrekareye kadar çeşitli genişliklerde ofis alanları sunuluyor. 28 farklı tipte oluşturulan ofisler kullanım amaçlarına bağlı olarak tek veya 6 parça olarak kullanılabiliyor. Bilal Aydoğan, projeyi geliştirirken çalışanlarla birlikte yaşayan bir ofis konsepti oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

IRMAK GRUP BAŞKANI YÜKSEL AKGÜL: DÖNÜŞÜM AHLAKİ DEĞERLE YAPILMALI

Türkiye’nin etrafının ateşle çevrili olduğunu bundan etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirten Yüksel Akgül, yaşanan krizlerin Türkiye’ye durmamayı öğrettiğini belirtti. Akgül, ayrıca “Bazı ahlaki değerleri insanımıza yerleştirmemiz gerekiyor. Her şeyi güvenlikle halletme şansı yok” dedi Gayrimenkul sektörü ilişkili olduğu sektörlerle beraber günümüzde Türkiye ekonomisinde önemli bir yer edinmiş durumda. Dünyada global krizin yaşandığını, bütün ülkelerin de bu krizden etkilendiğini belirten Irmak Grup ve Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, Türkiye’nin ise en az etkilenen ülkeler arasında olduğunu kaydetti. Akgül, Türkiye’nin etrafının ateşle çevrelendiğini, bu ateşin Türkiye’yi etkilememesinin mümkün olmadığını belirterek şöyle konuştu: “ Siz ateşi içeri almamak için uğraşıyorsunuz ama orada ateşin size gelmemesi mümkün değil. Türkiye yeni tecrübeler ediniyor. Önemli olan krizler zamanında nasıl davranacağımızı öğrenebilmemiz, ona göre yönetim biçimi benimsememiz.” Akgül, yaşanan krizlerin Türkiye’ye durmamayı öğrettiğini dile getirerek özel sektörün devletten daha hızlı hareket edebildiğini belirtti. Özel sektörün alternatif pazarlar oluşturduğunu ifade eden Yüksel Akgül, “Özel sektör, Afrika, Ortadoğu pazarlarına, riskli bölgelere giriyor. Çünkü yürümek zorunda. Bisikletin pedalına benziyor. Bizim Avrupa gibi 200- 300 yıllık ne ticari geçmişimiz, ne tecrübemiz ne de sermaye birikimimiz var. Biz pedalı çevirmediğimiz sürece düşeriz” diye konuştu. İnşaat sektörünün yüzde yüz milli bir sektör olduğunu ifade eden Yüksel Akgül, sektörde kazanılan her bir kuruşun bu topraklara katma değer kattığını ifade etti.

‘İSTİSMARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ’

Kentsel dönüşümde başarıya ulaşmak için, istismarların önüne geçilmesini gerektiğini vurgulayan Akgül, her şeyi kanun yapıcıdan beklememek gerektiğini belirtti. Akgül, “Bazı ahlaki değerleri insanımıza yerleştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİLER’

Yüksel Akgül, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini şiddetle kınadığını belirterek tüm dünyada ekonomik ve siyasi krizler yaşanırken istikrarını ve bununla birlikte büyümesini her geçen yıl sürdüren Türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini vurguladı. Akgül şöyle konuştu: “Bizim temennimiz; bugün olduğu gibi daima milletimizin aynı dayanışma içinde kardeşçe barış içinde yaşamasıdır. 15 Temmuz’da ülkemizin geleceğini korumak için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

550 MİLYON TL’LİK VADİŞEHİR PROJESİNDE TESLİM 2017 NİSAN’DA

Irmak Grup, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes ortaklığında inşa edilen Vadişehir, 550 milyon TL yatırım bedeli ile toplam 650 konuttan meydana geliyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede fiyatlar 640 bin TL’den başlıyor. Mahalle kültürünü yaşatacak konseptte projelendirilen Vadişehir’de, daireler 127 metrekare ile 216 metrekare arasında değişiyor. Vadişehir’in sosyal alanları arasında fitness salonu, spor alanları, Türk hamamı, sauna ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 60 ticari ünitenin yer aldığı Vadişehir’de daire teslimleri 2017 Nisan’da gerçekleştirilecek. Konut satışında zahmetli olanın tek tek satış gerçekleştirmek olduğunu belirten Yüksel Akgül, yabancılara blok bazında satışları bu projede tercih etmediklerini belirtti.

‘SİTEYI AVRUPA’YA TAŞIMAK İSTİYORUZ’

Yurtdışında Avusturya ve Almanya’da proje geliştirmeyi planladıklarını belirten Akgül, Türkiye’deki site modelini Avrupa’ya taşımak istediklerini belirtti. Türkiye’deki konforun Avrupa’da olmadığını belirten Yüksel Akgül, “Orada insanlar küçük yerlerde yaşamaya alışmışlar. Konforu biz seviyoruz. Orada bir pilot bölge seçtik, ilk etapta 80- 100 konutluk ortak alanları olan güvenliği olan bir site oluşturup oradaki yabancılara satmayı hedefliyoruz” dedi. Avrupa’daki üçüncü kuşak Türk vatandaşlarının artık Türkiye’ye dönmesinin çok zor olduğunu kaydeden Akgül, “O zaman biz orada onlara özgü projeler yapalım, illa Türkiye’de yapmamız gerekmiyor. Hep Avrupalı Türkiye’ye gelip bir şeyler yapsın diye bekledik. Bu sefer biz gidip bir şeyler yapalım dedik” diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.