Hoşgeldiniz  

Emine Ülker Tarhan: ‘Sol Şerit Boş Bırakılmıştır’

admin | 12 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

emine ulker tarhan_chpSol şeridin boş bırakıldığını, muhafazakar elitizme teslim olunduğunu iddia eden bir açıklama yapan CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan muhalefetin yenilgi aldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, bugün saat 12.00’de TBMM Basın Merkezi’nde bir açıklama yaparak, son Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin yürüttüğü yanlış politikayı eleştirdi.

“Türkiye’de ilk kez halkoyu ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yönetimler aksini söylese de muhalefetin ağır bir yenilgi ile çıktığını iddia eden CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, “Recep Tayyip Erdoğan’ın gezi ve ardından ortaya çıkan yolsuzluklar, yanlış dış politika tercihleri ile yıpranmış olduğu bir süreçte yapılan aday tercihi ile ne yazık ki Cumhurbaşkanlığı kendisine armağan edilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın, devletin tüm gücünü ve sınırsız para kaynaklarını kullanarak elde ettiği sonuç, gerçek bir başarı sayılamaz, ancak tercih edilen adayın özelliklerinin de sonuca doğrudan etkili olduğu kuşkusuzdur” diyerek aday seçimini eleştirdi.

CHP tarafından sol şeridin boş bırakıldığını iddia eden Tarhan, siyasetin boşluk kaldırmayacağını vurgulayarak; “Demirtaş’ın oy artışının da sorumlusu solun evrensel ilkelerini, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, emeğin önceliği, kadın hakları ve ezilenlerle ilgili bir kelam etmeyi unutan muhafazakar elitizme teslim olan bu anlayıştır” diyerek, “Nasıl bir halkçılıktır bu söyleyin?” diye sordu.

Tarhan’a, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Mersin Milletvekili İsa Gök destek verdi.

Tarhan’ın bu ortak açıklamada Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğinden bahisle, Atatürk döneminde CHP’nin rolünü özetlendi.

Son seçimde CHP’nin yasamayı kuşatan, kamplaştıran, baskıcı ve gerici anlayışa direnmesi gerektiğini belirtecek olan Tarhan, “asla tıpış tıpış bir parti olmamalıydı,” vurgusu yapıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.