Hoşgeldiniz  

Emekevler Yine Meclis Gündeminde

admin | 22 Ekim 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

meclisAtaşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları 5. birleşimine, Bağımsız Üye Erol Dolu’nun Emekevler’deki izinsiz hafriyat dökümü iddiası tartışması damga vurdu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Belediye Maclisi Ekim ayı toplantılarının bayram sonrası ilk birleşiminde gündem dışı söz alan Ak Parti üyesinin kurban yerlerinin temizlenmediği iddia edildi.

Ak Parti üyesinin kurban yerlerinin temizlenmediği iddiasına CHP gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü belediye ekipleri tarafından temizlendiği yanıtı geldi. Kurban yeri belirlenmesi ve düzenlenmesinin Kaymakamlık başkanlığındaki bir komisyon tarafından yapıldığını ifade eden İlhami Yılmaz, “Bizim dışımızda gelişmeler oldu. Ama yinede bayramın son gününde bir tek çöp kalmayacak şekilde gerekli temizliler yapıldı. Özellikle de ben takip ettim. Gelecek yıl için çok önemli düzenlemeler yapacağımızı buradan duyuruyorum.”diye konuştu.

Gündem dışı söz alarak bayram kutlaması ve Belediye Meclis Üyesi Namık Sürmen’in başkan yardımcılığına atanmasını kutlaması ile konuşmasına başlayan Bağımsız Üye Erol Dolu, Emekevler projesi inşaatının hafriyatının döküldüğü alan ile ilgili bazı iddialarda bulundu.

Hafriyatın alandaki yeşil alana izinsiz döküldüğünü iddia eden Dolu, bir sonraki oturuma belgeleri ve fotoğrafları getireceğini ifade etti.

Erol Dolu’nun iddialarını cevaplayan İlhami Yılmaz, dökülen hafriyatın ileride boşaltılmak üzere geçici olarak döküldüğünü söyleyerek; Hafriyat yerlerinin kapalı olması nedeni ile götürülemediği için o alana geçici olarak döküldüğünü, daha sonra o alanın eski haline getirileceğini ifade etti.

Oraya dökülen bir hafriyat olduğunu söyleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der usulsüzlük aranmasının doğru olmadığını dökümün geçici olduğunu söyledi.

Erol Dolu’nun ısrarı üzerine söz alan Namık Sürmen; bütün büyük inşaat projelerinde daha sonra dolguda kullanılmak üzere bu tür geçici hafriyat depolamalarının olabileceğini ifade ederek, her toleransın arsızlık olmadığını belirtti. Şantiyelerde bu tür hafriyat depolamalarının olabileceğinin altını çizen Namık Sürmen; “Çünkü zamanı gelecek çıkardığı toprağın büyük bir bölümünü inşaatın etrafını doldurmak için kullanacak. Şöyle mi düşünmek lazım? Öyle bir şey varsa hırsızlık vardır. El insaf yani. El insaf!. Bu işin sözleşmsinde vardır. Alındığı gibi teslim edilecektir. Orada bir park varsa yapılacaktır.”diye konuştu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.