Hoşgeldiniz  

Elektrik nakil hatlarından internet hizmeti

admin | 23 Şubat 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

elektrik-nakil-hatlarindan-internetElektrik hatları, elektronik haberleşme hizmeti için de kullanılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, elektrik hatları üzerinden elektronik haberleşme hizmeti sunulabilmesinin hukuki zeminini oluşturan bir düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Acarer, konuya ilişkin açıklamasında, teknolojinin gelişmesi ile birlikte; fiber, bakır gibi altyapılar üzerinden sunulan elektronik haberleşme hizmetlerinin, elektrik hatları üzerinden de sunulabildiğini belirtti.

Bu şekilde halen bina içindeki elektrik hatlarını kullanarak hizmet sunan bazı işletmecilerin olduğunu ifade eden Acarer, BTK’ya ulaşan talepleri dikkate alarak, elektrik hatları üzerinden elektronik haberleşme hizmetinin sunumuna yönelik bir düzenleme yaptıklarını kaydetti.

Acarer, ”Bu şekilde, Kurumumuzca yetkilendirilen işletmecilerin, alternatif bir altyapı olarak elektrik iletim/dağıtım hatlarını elektronik haberleşme hizmeti sunumunda kullanabilmelerinin hukuki zemini oluşturulmuştur” diye konuştu.

Elektrik hatları üzerinden iletişim

Bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet, telefon, video erişim imkanları elektrik hatları üzerinden kullanıcılara sunuluyor.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.