Hoşgeldiniz  

Ekrem Köse, ‘6 Ekiple Koronavirüs İçin Çalışma Yapıyoruz’

admin | 13 Mart 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet, Sağlık A- A+

Ekrem Köse, Ataşehir’de 15 günde yaptıkları okul, cami ve cem evleri dezenfeksiyon çalışmalarını Koronavirüs (COVID-19) riski ile sıklaştırdıklarını, ekiplerin 7/24 çalıştığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, “Camilerimiz okullarımız bu hafta sonu bitecek şekilde dezenfeksiyon çalışmamızı yapıyoruz. 6 ekiple çalışıyoruz. İzinleri kaldırdık 7/24 çalışacağız. Pazar akşamı dezenfeksiyon çalışmamız bitmiş olacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasıyla kesinleşen 2. Koronavirüs vakasının ardından Türkiye’nin de gündemine giren corona virüsü nedeniyle rutin uygulansan dezenfekte çalışmalarını önlem amaçlı artıran Ataşehir Belediyesi Ataşehir’deki okullar, ibadethaneler, parkların tamamını ilaçlıyor.

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de gündeminde olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kesinleşen 2. Koronavirüs vakasını duyurması ile birlikte harekete geçen Ataşehir Belediyesi önlem amaçlı dezenfekte çalışmalarını artırdı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 15 günlük periyodik aralıklarla düzenli olarak dezenfekte edilen Ataşehir genelindeki okullar, ibadethaneler, parklar, kamu kurumları ve diğer toplu kullanım alanlarında yürütülen çalışmalar Koronavirüs (COVID-19) salgını riski ile birlikte daha da sıklaştırıldı.

Öğrencilerin daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretim görebilmesi amacıyla, ortak kullanım alanlarında hastalık yapıcı mikrop ve virüslerin yok edilmesi için düzenli olarak yapılan dezenfeksiyon çalışmaları aralıkları sıklaştırılarak, daha da yoğunlaştırıldı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse gözetiminde ve Belediye Meclisi üyelerinin de katılımı ile Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele amacıyla A Koronavirüs (COVID-19) salgın Kayışdağı’ndaki ibadet haneler ve eğitim kurumlarında da çalışma yapıldı.

Kayışdağı’nda Fetih Cami ve İmam Hüseyin Cami’in de aralarında olduğu ibadethaneler ve ve diğer kurumlarda dezenfeksiyon çalışması yapılarak bakteri ve virüs kaynaklı salgınların önüne geçilmesi kapsamında çalışma yapıldı.

İZİNLERİ KALDIRDIK, 7/24 ÇALIŞACAĞIZ

Kayışdağı’nda yürütülen dezenfeksiyon çalışması sırasında görüşlerini aldığımız Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada, vatandaşların panik yapmamalarını, belediye tarafından gerekli çalışmaların yürütüldüğünü kaydederek; “Biz Ataşehir’de 15 günde okullarımızı, camilerimizi ve cem evlerimizi ilaçlıyor, dezenfekte yapıyorduk. Koronavirüs (COVID-19) riski çıktıktan sonra, halkımızı daha sağlıklı ortamda yaşaması için bu uygulamamızı hızlandırdık. Camilerimiz okullarımız bu hafta sonu bitecek şekilde dezenfeksiyon çalışmamızı yapıyoruz.  İzinleri kaldırdık, 7/24 çalışacağız. Pazar akşamı dezenfeksiyon çalışmamız bitmiş olacak.” Dedi.

DURAKLARI, TOPLU TAŞIMA ALANLARINI İLAÇLAMASINI YAPACAĞIZ

İbadethane ve eğitim kurumları öncelikli çalışmaların çocukların da sıklıkla kullandığı parklar ve açık alanlar ile birlikte belediye birimlerinde sürdürüleceğini kaydeden Ekrem Köse, Ulaşım Müdürlüğü’ne bağlı araçların hepsinin dezenfekte uyguladıklarının altını çizerek; “Gelecek talepler doğrultusunda minibüs ve durakları toplu taşıma alanlarını ilaçlamasını yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan gelen kamuya açık özel alanlarda da çalışma taleplerinin iş programına uygunluğu gözetilerek yerine getireceklerini ifade eden Ekrem Köse, belediye olarak Koronavirüs (COVID-19) riski kapsamında çeşitli çalışmaların ilgili müdürlükleri tarafından yürütüldüğünün altını çizerek; Ataşehir’de kayıtlara geçen hiçbir vaka bulunmadığını söyledi.

Yapılan çalışmaları yakından takip eden Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Vedat Akyol, yapılan çalışmalarından dolayı Ataşehir Belediyesi ve ekiplerine teşekkür ederek; “Sahada, her tarafta çalışma yürütülüyor. Zor bir süreç. Halkımız panik yapıyor.” Dedi.

Çalışmaları takip eden bir başkan Belediye Meclis üyesi Zekeriya Angi, “Ekrem Başkan öncülüğünde Ataşehirli halkımızın rahat etmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sahadayız, meydandayız… Halkımız rahat etsin, huzurlu olsun. Belediye olarak elimizden gelen ne varsa yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.