Hoşgeldiniz  

Ekrem İmamoğlu, ‘Yeniden Sayımda Fark Kapanmayacak’

admin | 05 Nisan 2019 | Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Katıldığı televizyon programından aranın kapanmayacağını, seçimi kazandığını kaydeden Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi yeniden sayımı güncel sonuçlarını verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da geçersiz oyların tamamının sayılması yönündeki taleplerin doğru olmadığını, doğru olanın somut itirazı değerlendirmek olması gerektiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, hafta sonuna kadar sayım işlemlerinin tamamlanacağını tahmin ettiğini söyledi.

GEÇERSİZ TÜM OYLARIN SAYILMASI DURUMU DEĞİŞTİRMEZ

Eldeki verilerin seçimi kaybettiğini işaret etse çıkıp seçimi kaybettiğin açkılayacağını ifade eden İmamoğlu, verilerin; geçersiz tüm oyların sayılması durumunda da kendisinin kazanacağı yönünde olduğunu, seçimi kazandığını söyleyebileceğini iddia etti.

EKREM İMAMOĞLU KAYBEDENE KADAR SAYALIM!

Zaten bir çok ilçede geçersiz oyların tamamının sayıldığına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, “Nereye gidiyoruz?” Diye sorarak; “O zaman bütün oyları sayalım. Ekrem İmamoğlu kaybedene kadar sayalım. Üzerindeki mühür eskisin Ekrem İmamoğlu okunmasın… tirajı komik bir durum.” Dedi.

KAYBETTİK O ZAMAN BİR DAHA SEÇİM; KAZANANA KADAR SEÇİM Mİ?

İmaoğlu, itiraz edilen birkaç oy farklı yerlerde itirazların kabul edilmiyorken İstanbul’da yapılan somut olmayan, -bütün oyları sayalım- gibi soyut itirazların kabul edilmesine dikkat çekerek; “Seçim bitti diyorlar. 2023’e kadar seçim yok diyorlar. Biz seçimden kurtulamıyoruz. Şu mu; kaybettik o zaman bir daha seçim. Onu mu yapacağız. Kazanana kadar seçim mi? Ben hiçbir şeyden korkmam.” Diye konuştu.

SOMUT İTİRAZLAR TAMAM. SOYUT İTİRAZLARA KARŞIYIM

İmaoğlu, itiraz sürecine itiraz etmediğini vurgulayarak, “İlçe seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu hatta Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gidebilir itirazlar. Somut itirazlar için söylenecek bir şey yok. Ben soyut itirazlara karşı çıkıyorum. Somut itirazları sayalım; tamam. Daha sonra; itirazımız yok ama bütün geçersizleri sayalım. Tamam ama bunun sonu yok. Bu şekilde seçimleri sıkıntıya sokuyorsunuz.” Dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ALAN SÜRECİ HAZIRLAYAN SİZ!

Somut itirazlar ile maddi hataların düzeltilmesine karşı olmadığını, sadece kendi oyları değil bütün seçmenleri oylarına sahip çıktıklarını ifade eden Millet İttifak İBB Başkan Adayı ve YSK kesin olmayan sonuçlarına göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soyut itirazların dikkate alınmasının doğru olmadığını, bu durumun sonu olmadığını vurguladı. Süreci hazırlayanları, teknik ve güvenlik tedbirlerini alanların bütün olanakları kullananın devlet olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, bu durumun sorumlusunun kendileri olmadığını söyledi.

DÜNYANIN EN GÜVENLİ SEÇİM SİSTEMİ OLDUĞUNU AÇIKLADINIZ

Ülkemizdeki seçim sisteminin dünyanın en güvenli seçim sistemi olduğu açıklamalarına dikkat çeken İmamoğlu, çok yakın geçmişte devlet ve iktidar yetkililerinin bizdeki seçim sisteminin dünyadaki en güvenli seçim sistemleri arasında olduğunu iddia ettiklerini hatırlattı.

120 BİN OYDA SİMİLASYON: 18 BİN İLE 20 BİN OY FAKI

31 Mart Yerel Seçimleri kesin olmayan YSK sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu  ve mazbatasının verilmesi gerektiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükaya’ya yaptığı açıklamada; şu ana kadar sayılan 120 bin oydaki fark baz alınarak yapılan similasyonla sonucun 18 bin ile 20 bin oy fakı bandında sonuçlanacağını ifade etti.

119.652 GEÇERSİZ OY SAYILDI FARK 1399

İtirazlar üzerine yeniden sayımına başlanan İstanbul’da 17 ilçede geçersiz oyların sayımı bittiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, şu ana kadar toplamda 119.652 geçersiz oy sayıldığını, yeniden sayılan geçersiz oylardan AK Parti adayı Binali Yıldırım lehine 2184, kendi lehine ise 785 oy eklendiğini, eklenen oylarda aralarındaki farkın 1399 olduğunu kaydetti. Toplamda 11 bin hata Binali Yıldırım, 4 bin hatanın da Ekrem İmamoğlu tarafında düzeltildiğini aktardı.

119.652 GEÇERSİZ OY İSTATİSTİK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VERİ

İmamoğlu’nun açıklamasına göre; önceki seçimlere göre makul seviyelerdeki (2014’te 400 binin üzeri) toplam geçersiz oyun 318,222 olduğu İstanbul’da sayımı tamamlanan 17 ilçede yeniden sayım yapılan geçersiz oy sayısının 119,652 olduğunu, bu sayının toplam geçersizlerin 5’te 2’sine tekabül ettiğini, bu sayının sonuç üzerinde öngörüyü oluşturacak istatistik için çok önemli veri olduğunu, sonucu tahmin ekmenin zor olmadığını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.