Hoşgeldiniz  

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’150 yaşında…

admin | 25 Ekim 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

DSC_0035Kuruluşunun 150. yılına kutlayan misyonu‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ olan Darüşşafaka Cemiyeti, gönüllü bağışçılarıyla TİM Gösteri Merkezi’nde buluştu.

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri edindiği ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla varlığını sürdüren köklü bir kurum. Cemiyet, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklara kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı sağlıyor.
Türkiye’nin her bölgesinden sınavla seçilen 1000’e yakın çocuk, Darüşşafaka’da, ortaokuldan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce’nin yanı sıra Almanca ya da Fransızca eğitim görüyor.

150. kuruluş yıldönümünde Darüşşafaka Cemiyeti, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuna gönül veren tüm bağışçılarıyla 3. Bağışçılar Günü etkinliğinde buluştu. İstanbul Maslak’ta yer alan TİM Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş’ın, Darüşşafaka’nın faaliyetlerini katılımcılara anlatmasıyla başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi sebebiyle bu yıl 4. sınıf yerine 5. sınıfa öğrenci alındığını belirtti. Çamaş, Darüşşafaka’nın 10 üzerinden 8,4 puan alarak şeffaflığını ve hesap verilebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu açıkladı.

11 Mayıs’ta Sait Faik Abasıyanık Müzesi’nin yeniden ziyarete açıldığını duyuran Çamaş, geleceğe yönelik tasarladıkları projeler arasında, İstanbul dışında da yeni bir okul açılışının gündemde olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra Darüşşafaka Öğrenme Merkezi’nin kurulaması ve Yeni Kampüs Projesi’nin yer aldığını bildiren Çamaş, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın, DarüşşafakaTekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni desteklediğini bildirdi.

Bağışçılar Günü’nde, ‘Darüşşafaka Velilerini Arıyor’ kampanyasında bir öğrencinin yıllık eğitim gideri olan 10.000 TL ve üzeri bağışta bulunarak ‘Darüşşafaka Velisi’ olan bağışçılara sertifikaları, Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş tarafından verildi. Sertifika töreninin ardından Darüşşafaka öğrencilerinden Buse Uzun ve Tuğçe Yıldız solo şarkılarla, Yiğitcan Yılmaz ve Ecem Sekman keman performansıyla, Deniz Şengün ve İbrahim Eren Burci vals gösterisiyle bağışçılara güzel bir gösteri sundular.

Çamaş, son olarak Türk pop müziğinin güçlü sesi Nilüfer’in 29 Kasım’da TİM Gösteri Merkezi’nde Darüşşafaka yararına bir bağış konseri vereceğini de duyurdu. Etkinlik, bağışçıların Darüşşafaka binasında bulunan spor salonu ve planetaryumu gezmesiyle sona erdi.

Darüşşafaka’ya bağışlarınız için;
Eğitime destek olmak için bağışta bulunmak isteyenler http://www.darussafaka.org adresinden banka hesap numaralarına ulaşabilir. “1863” SMS bağış numarasına (tüm operatörlerden) 5 TL bağışta bulunulabilir.

Haber-Fotoğraf: Burcu KASARCI

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.