Hoşgeldiniz  

E-Kampüs uygulamasına büyük ilgi

admin | 11 Aralık 2012 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Sultangazi Belediyesi’nin, vatandaşların gelişimlerine katkı sunmak ve istihdam amacıyla ücretsiz olarak sunulan e- kampüs uygulaması ile 1074 kişi eğitim alıyor.

E-Kampüs uygulamasına büyük ilgi

Sultangazi Belediyesi’nin başlattığı bilişim eğitimlerini kapsayan “e- kampüs” uygulaması büyük ilgi görüyor.

Teknoloji çağında vatandaşların gelişimlerine katkı sunmak ve istihdam amacıyla ücretsiz olarak sunulan e- kampüs uygulaması ile 1074 kişi eğitim almaya devam ediyor. Bilgisayar ve bilişimle ile ilgili programların öğretildiği e-kampüs eğitimleri sonunda başarılı olanlara sertifika veriliyor.

Sultangazi Belediyesi, Çizgi Tagem Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezi ile yaptığı protokolle internet üzerinden ücretsiz bilgisayar ve bilişim eğitimleri sunuyor.

Sultangazi Belediyesi’nin web sitesinden “www.sultangazi.bel.tr” üye girişiyle başlayan e-kampüs uygulamasında halen 1074 kişi eğitim almayı sürdürüyor. Bu eğitimlere yalnız Sultangazi’de ikamet edenler değil; yurdun dört bir yanından eğitimleri almak isteyenler katılıyor.

Teknolojik gelişimlerin takip edilmesi amacıyla başlatılan e-kampüs uygulamasında ofis programlarından, web sitesi ve grafik tasarımına, bilgisayarın kurulumundan teknik servisliğine kadar birçok alanda temel eğitim veriliyor.

Halen başvuruların devam ettiği e- kampüs uygulamasındaki eğitimler internet üzerinden veriliyor. Kursiyerler daha sonra internet üzerinden sınava tabi tutuluyor. Sınavlarda başarılı olan katılımcılara eğitim sertifikaları veriliyor.

Şimdiye kadar 50 kişinin sertifika almaya hak kazandığı uygulamada sertifika belgeleri ise her kullanıcının kendi kullanıcı hesabında yer alan bağlantıdan yüksek çözünürlüklü olarak bilgisayara indirilebiliyor.

Katılımcılara Mesleki Bilgi ve Beceri Sınav ve Belgelendirme Merkezi onaylı sertifikaları veriliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.