Hoşgeldiniz  

Düşler Akademisi’nin Engelli Çocukları, Yeteneklerini Sergilediler

admin | 15 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Engelli HaftasiDünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Ataşehir Belediyesi ve Düşler Akademisi işbirliği ile engelli çocuklar yeteneklerini Novada AVM’de sergilediler.

Recep kenan/haberinasli.com

Engelli çocuklar, “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında, Ataşehir Belediyesi ve Düşler Akademisi işbirliği ile ritim ve mutfak atölyelerinde aldıkları eğitimlerde öğrendiklerini Novada AVM’de sergilediler.

 HABERİN DEVAMI

Ataşehir’deki AVM’de Saat 13.00’da başlayan Ercan Tutal eşliğinde ve Mim Kemal Öke yönetimindeki Düşler Akademisi’nde ritim ve mutfak atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin gösterisini, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Övür, Ataşehir CHP İleçe yöneticileri ve Ataşehirliler ilgi ile izlediler.

Bildiklerimi Paylaşıyorum. Birlikte Mutlu Oluyoruz.

Düşler Akademisi’nde ritim ve mutfak atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, Gönüllü eğitmenleri Mim Kemal Öke yönetiminde ritim dans gösterisi ve müzik performansları ile beğeni toplarken izleyenlerden alkış aldılar.
Otantik kıyafetler içerisinde, Düşler Akademisi’nde ritim ve mutfak atölyelerinde eğitim alan öğrencilere, ritim dans gösterisi ve müzikli gösteri yaptırıyor Mim Kemal Öke.

Aslında tandık biriydi karşımdaki. Ama gözlerden ırak olan gönülden de ırak olurmuş derler ya… Gittim konuştum. Söyleyemedim tanıyamadığımı. Nasıl söylerim? Benim tanıdığım Mim Kemal Öke koca camları olan gözlükle saçları dökük biriydi. Kader mi onu Düşler Akademisi’ndeki çocuklarla buluşturan?

Çocuklara öyle sıcak davranıyor, öyle içten katılıyor ki onlara. Bu ancak gönülle, içten gelerek yapılır diyorum. Bedeli, karşılığı yoktur bu ilişkinin. Öğreniyorum ki, engelli bir çocuğu, kızı var Mim Kemal Öke’nin.

“Bu çocuklarla birlikte olduğum için ben o kadar mutlu oluyorum ki.” diyor Düşler Akademisi’nin ritim ve müzik performansını yönetirken gördüğümüz Mim Kemal Öke. “Başkalarını mutlu etmek bir insan için en güzel mutluluk. Ve ben bunu herkese öneriyorum.” Şeklinde ifade ettiği düşüncelerini şöyle dile getiriyor Mim Kemal Öke; Aslında mutluluk, zannediyorlar ki gezmek, eğlenmek, bencillik vesaire. Halbuki ne kadar dağıtırsanız o kadar mutlu oluyorsunuz. İşte görüyorsunuz çocukları, etrafını. Bu çocuklar mutlu olunca ben daha çok mutlu oluyorum. Benim kızım engelli. İyi ki öyleymiş, ben de öğrendim böylece kızımın sayesinde bunları. Benim eğitimci formasyonum yok ama öğrendim. Kızıma nasıl yardımcı olabilirim diye araştırırken öğrendim. Kızıma yaptıklarım başarılı olunca, bu çocuklarla birlikte uygulamaya başladık. Daha iyi oldu. Bildiklerimi niye kendime saklayayım ki? Benim kızıma faydalı olmuşsa bildiklerim, benim kızım iyi olmuşsa bu çocuklar da iyi olsunlar, mutlu olsunlar. Onlarla da paylaşıyorum. Birlikte mutlu oluyoruz.

Ataşehir Belediyesi ve Düşler Akademisi İşbirli Ürünü Gördüklerimiz

Alternatif Yaşam Derneği Başkanı ve Düşler Akademisi Proje Koordinatörü Ercan Tutal’dan Alternatif Yaşam Derneği, Düşler Akademisi çalışmaları ve Engelliler Haftası ile ilgili yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi;
Dünya Engelliler Haftası nedeni ile bu gün Türkiye’nin birçok yerinde kutlamalar yapılıyor. Bu etkinlik günlerinde klasik şeyler yapılıyor. Bu gün Ataşehir’de yapılan bu etkinlik sosyal hizmet üretmek, çağdaş belediyecilik yapmaya çalışmanın güzel bir örneği. Engelli gençlerin toplumsal hayata aktif, eşit ve üretken katılımı ile ilgili yürütülen projenin bir ürünü bu izlediklerimiz.

Düşler Akademisi, Ataşehir Belediyesi’nin sağladığı bir mekanda Alternatif sanat akademisi olarak hizmet veriyor. 2. Senemizi tamamlamak üzereyiz. Her dönem 300 engelli gencimiz ücretsiz olarak; resim, müzik, sinema, tiyatro gibi sanatsal eğitimler alıyorlar. Aldıkları eğitimle performans sergileyebilecek seviyeye gelirler. Beklide bir sanatçı kimliği ile hayatın içerisinde yer bulurlar.

Ataşehir Belediyesi’nin mekan sağlamakla kalmayıp birlikte bu hizmeti üretmek yönünde yaklaşımı nedeni ile yüzlerce, beklide binlerce gencin alıştığımız (mandal monte etmek, galoş yapmaktan) eğitim tipinden kurtularak, sanata ulaşmak ve sanatı üretmek ile ilgili bir yola girdiğini görüyorum. Ataşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımı örnek, model olacak bir yaklaşımdır. Yine Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile kurmuş olduğumuz Düşler Mutfağı’da kar amacı gütmeyen şirket modeli, sosyal projedir. Dünyada örneğine çok az rastlanan bir uygulamadır. Engeller Haftası’na böyle somut bir çıktı ile katılmaktan gurur duyuyoruz.

10 senedir yürüttüğümüz “Alternatif Kamp” uygulamamız var. Bu sene de eğer uygun düşerse, Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile bu bölgede yaşayan engelli yoksul gençlerimizin ücretsiz olarak katılacakları, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı bir köyde, Kaymakamlığın bize tahsis ettiği büyük bir arazideki tesisin içerisinde, spor eğitim entegrasyon kampı gerçekleştireceğiz.

Burada yüzme, dalış, binicilik gibi bütün spor branşlarının, engellilere uygun ve gönüllü eğitmenler tarafından verildiği bir kamp olacaktır. Umarı bu sene Ataşehir Belediyesi de ilgi gösterip bize destek verir ve bu bölgeden birçok engelli gencimizin, aileleri ile bu kamptan faydalanmasını sağlarız.

Engelliler Haftası etkinlikleri ve Düşler Akademisi işbirliği ile ilgili Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür şunları söyledi; Ataşehir Belediyesi 2010 yılında Düşler Akademisi ile bir protokol imzalayarak Barbaros mahallesinde 5 katlı bir binayı Akademinin kullanması için hizmete açtı. Masraflarını diğer işbirlikçiler ile destekliyor. Biz engellileri sadece Engelliler Haftası’nda değil, 365 gün, 24 saat, düşünüyoruz. Bu da başkanımızın bize vermiş olduğu yetkiyle bu şekilde yürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak da bölgemizde yaşayan engellilere kumanya, sıcak yemek, ayni ihtiyaçlarını karşılama doğrultusunda. Yine psiko sosyal destek vermekteyiz engellilerimize. Bu gruptaki çocuklarımızı Düşler Akademisi ile birlikte sanatla tanıştırıyoruz. Onların içerisindeki sanat sevgisini geliştiriyoruz.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.