Hoşgeldiniz  

Dünyanın ilk web sitesi 20 yıl sonra tekrar açıldı

admin | 02 Mayıs 2013 | Genel, Manşet, Teknoloji A- A+

dunyanin-ilk-web-sitesi-cernİnternete girmek için kullanılan www.’nin mucidinin kurduğu dünyanın ilk internet sitesi 21’inci yaşını kutuluyor 

Dünya genelinde kullanılan internetin ilk basamağı olan www.’nin (World Wide Web) kaşifi Tim Berners Lee’nin kurduğu dünyanın ilk wes sitesi bugün tam 21 yaşında. Lee tarafından yayınlanan dünyanın ilk web sitesi 21. doğum gününü kutluyor.

6 Ağustos 1989 tarihinde İsviçre’de bulunan İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan dünyanın en büyük laboratuarı CERN’de hayata geçirilen proje kapsamında yaratılan siteye isteyenler hala ulaşabiliyor.

Hazırlanan ilk site olması nedeniyle basit bir görünüme sahip olan sayfada, World Wide Web’in ne olduğundan ve projenin detaylarından bahsediliyor. Site ayrıca ziyaretçilerine kendi sayfalarını nasıl yaratacağı hakkında da bilgi veriyordu.

Lee’nin keşfettiği www, bugün internete girerken açılan sayfaların temelini oluşturuyor. Bir web tarayıcısı kullanılarak www ile bir metin, bir görüntü, video ve diğer multimedya içerik sayfalarını görünteleyebilir, linklerle sayfalar arasında gezilebilir.

Dünyanın ilk web sitesi görmek için tıklayın…

 

dunyabullteni.net

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.