Hoşgeldiniz  

Dünya Taşköprü Sarmısağını ‘Metro Market’le Tanıyacak

admin | 08 Ağustos 2014 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

sarmisak_taskopru_kastamonuMetro’nun Reis Gıda işbirliğinde eğitim çalışmalarıyla üretim standardı GLOBALG.A.P sertifikası sahibi olan çiftçiler, Taşköprü sarımsağını dünyaya pazarlayacak.

Recep Kena/itvhaber.com

Kendine has tadı, aroması ve keskinliğine sahip olan ve Kastamonu Taşköprü’de üretilen Taşköprü sarımsağını, dünyaca kabul gören üretim standardı olan GLOBALG.A.P. sertifikası ile üretilmesini sağlayan Metro Toptancı Market pazarlarında kabul görmesini sağlayacak.

Taşköprülü çiftçiler, Metro’nun Reis Gıda işbirliği ile gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarıyla GLOBALG.A.P sertifikasına sahip oldu. Bu sayede, yörede yaşayan çiftçilerin yetiştirdiği Taşköprü sarımsağı artık dünya profesyonellerinin mutfağında!

Dünyada 50. yılını kutlayan, Türkiye’de ise 25. yılını kutlamaya hazırlanan Metro Toptancı Market yerel değerlere ve coğrafi işaretli ürünlere sahip çıkmaya devam ediyor. Metro uluslararası standartlara uygun ürün yetiştirenleri GLOBALG.A.P. sertifikası sahibi yapıyor, yerel ürünler için ihracat kapılarını açıyor.

Metro, Taşköprü’de sunduğu eğitim ve danışmanlık hizmetinin sonunda yörede yaşayan çiftçilerin, dünya ticaretine girişin anahtarı sayılan GLOBALG.A.P. sertifikasını almalarını sağladı. Böylelikle GLOBALG.A.P. sertifikalı çiftçilerin ürettiği Taşköprü sarımsağı dünya pazarıyla buluşma fırsatını yakaladı. Metro, bu konuda yerel üreticilerle yaptıkları çalışmaları paylaşmak amacıyla Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeydi.

Taşköprülü çiftçiler, Metro’nun sağladığı eğitimlerden sonra sarımsağı GLOBALG.A.P. (Good Agriculture Practice (İyi Tarım Uygulamaları) standartlarına göre yetiştirmeye başladı. Bu sertifika, ürünlerin sağlığa zararlı ortamda ve koşullarda yetişmediği, üretiminde hayvanlara ve doğaya zarar verilmediği konusunda tüketiciye uluslararası bir güvence sağlıyor. Böylelikle ürünler meyve ve sebze alanında uluslararası geçerliliğe sahip oluyor, dünya pazarında kabul görüyor. Metro çiftçilere bilinçli tarım uygulamaları konusunda bilgi veriyor. Ürünün yetiştirilmesinden ülke ve dünya pazarına açılmasına kadar olan süreci takip ediyor. Yerel üreticiden aldığı ürünlerin oteller, restoranlar ve catering firmalarına satışını ve sevkiyatını üstleniyor. Türkiye’nin %25’lik sarımsak ihtiyacını karşılayan Taşköprü GLOBALG.A.P. sayesinde artık dünyadaki tüketicileriyle de buluşacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.