Hoşgeldiniz  

DR.MELİK İSKENDER’İN ”SIR”I FENERYOLU’NDA

admin | 16 Mayıs 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

sergi_sir_ melik_iskender (1)Fenerbahçe Lions Kulübü ile Kültür ve Sanat Komitesinin organize ettiği MÜ Öğretim Üyesi Dr.Melik İSKENDER’in ”SIR’ konseptli resim sergisi  KADIKÖY’de açılıyor. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Kadıköy, Feneryolu’nda 16 Mayıs 2016, saat 19:00 serginin kokteyl ile açılacak olan  ”SIR’ konseptli resim sergisi 21 Mayıs 2016 tarihine Kilercibaşı Köşkü, Yazıcıbaşı sokak, Tuğracıbaşı mahallesi, No:1 A blok Feneryolu/İstanbul adresinde kadar gezilebilir.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Melik İSKENDER’in ”SIR’ konseptli resim sergisinin Sponsorluğunu Fenerbahçe Lions Kulübü Başkanı Süleyman Akay üstlendi.

sergi_sir_ melik_iskender (4)

ELEŞTİRMEN GÖRÜŞÜ:

“Ezoterizm’in kapalılık gerekçesi Hermesçiliğin şu sözleri ile daha iyi anlaşılmaktadır; “Her us büyük gerçekleri kavrayamaz çoğunluk ya aptal ya kötüdür. Aptallar bilgi karşında akıllarını büsbütün yitirirler, kötülerse bilgiyi kötüye kullanarak büsbütün kötülük ederler”. SIR’ı bulmak, bilmek, susmak gerekir. Sırlar sadece hakiki bilgiyi algılayabilecek düzeye ermiş olan kişilere verilmelidir. İçte saklı olan hakiki bilgi, tam ortasında olduğumuz bir enerji kütlesi olarak ‘SIR’ı ifade ederse küçük dozlarda ve seçilmiş kişilere verilmelidir, aksi takdirde kargaşa yaratabilir.”

Kolaj, kasıtlı veya bazı tesadüflerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Gerçek olanla tesadüfi olanın ayırt edilmesi gerçek bilgiyle ve soyut düşünce sistemiyle anlaşılabilir. Sanatsal ezoterizm sanat eseri ve bireyler arasındaki iletişimin gelişmesinde sanatçının öznelliğini öne alarak bir takım sembollerle algıdaki duyarlılığı geliştirmeyi öngörür. İşte bu duyarlılık geliştikçe aydınlanma yolumuz açılır. Sanat ezoterizmin uygulanabilmesi için algıların açılmasına yardımcı olur, şeklinde ifade etmektedir” eleştirmen Nihal YARDIMCIER.

sergi_sir_ melik_iskender (2)

SERGİSİNİN SPONSORU SÜLEYMAN AKAY

Uluslararası Lions Dernekleri İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Kulüplerinden Fenerbahçe Lions Kulübü ile Kültür ve Sanat Komitesinin birlikte organize ettiği Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Melik İSKENDER’in ”SIR’ konseptli resim sergisinin Sponsorluğunu Fenerbahçe Lions Kulübü Başkanı Süleyman Akay üstlenmiştir.

”SIR”,  KADIKÖY FENERYOLU “KİLERCİBAŞI KÖŞKÜ”NDE

Uluslararası Lions Dernekleri İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu’nda açılan serginin adresi; Kilercibaşı Köşkü, Yazıcıbaşı sokak, Tuğracıbaşı mahallesi, No:1 A blok Feneryolu/İstanbul adresinde gerçekleşecek. 16 Mayıs 2016, saat 19:00 serginin kokteyl ve açılış tarihidir. SIR sergisi 21 Mayıs 2016 tarihine kadar gezilebilir.

Melik İSKENDER KİMDİR?

*  1990-1994: MARMARA ÜNİVERSİTESİ Atatürk Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi lisans eğitimini tamamladı.

*   1997-2000: MARMARA ÜNİVERSİTESİ  Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Asyadan Avrupaya Sanat (Oryantasyon) konulu Yuksek lisans tezini Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin danışmanlığında tamamladı.

*   2009-1015: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Anlam Anlamsızlık ve Dördüncü Boyut’ adlı sanatta yeterlik (Doktora) tezini Prof.Dr. Mehmet kavukçu danışmanlığında tamamladı.

*  2000 yılında MARMARA ÜNİVERSİTESİ Atatürk Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.

*  2005 yılından itibaren MARMARA ÜNİVERSİTESİ Atatürk Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi ‘nde Öğretim Görevlisi olarak görev aldı.

*  1995-2009 tarihleri arasında, aralarında Marşhal Resim Yarışması, Tekel Resim Yarışması ve Devler Resim Yarışması gibi kurumların düzenlediği sergilerden  8 adet ulusal sanat ödülü aldı.

* 60’tan fazla yurt içi  7 adet yurt dışı sergisine katıldı.

* 7 adet yayınlanmış eleştiri yazısı bulunmaktadır.

sergi_sir_ melik_iskender (3)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.