Hoşgeldiniz  

DİYARBAKIR ÇINAR’DA TERÖR SALDIRISI: 6 ÖLÜ, 39 YARALI

admin | 14 Ocak 2016 | Genel, Manşet, Türkiye A- A+

diyarbakir_emniyet_teror_saldiri_Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği bombalı saldırıda 6 kişi öldü. Patlamada 39 kişi yaralandı.

Diyarbakır’da PKK’lılar Emniyet’e Bombalı Araçla Saldırdı: 6 Ölü, 39 Yaralı

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde Jandarma Komutanlığı’na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lı teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

Ancak saat 10.10’da Çınar’dan bir acı haber daha geldi. Hain saldırılarda hedef alınan lojmandan, kimliği ve cinsiyeti tespit edilemeyen 1 kişinin daha cesedinin çıkarılmasıyla ölü sayısı 6’ya yükseldi.

Yaralılar ise Diyarbakır Askeri Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaralıların bilinçlerinin açık olduğu bildirildi.

POLİS, ASKER, AMBULANSLAR, İTFAİYE, ARAMA KURTARMA, HASTANELER ALARMDA

Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı. İlçeye Diyarbakır’dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Diyarbakır’daki hastaneler de Çınar’dan gelecek yaralılar için alarma geçirilip, doktorlar göreve çağırıldı.

diyarbakir_emniyet_teror_saldiri -a

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: “MİSLİYLE KARŞILIK VERİLMİŞTİR”

Olaydan sonra Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklama: “13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca ilimiz Çınar İlçesi’nde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği’ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesi’ne yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.

“İKAMETLERDE BÜYÜK ÇAPTA HASAR”

Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KAYNAK: AJANSLAR

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.