Hoşgeldiniz  

DINU LIPATTI DOĞUMUNUN 100. YILINDA KONSERLE ANILDI

admin | 02 Mart 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

mskm_anma_konser (1)Romanya’nın en büyük bestecilerden piyanist Dinu Lipatti anısına Ataşehir Belediyesi ve Romen Kültür Merkezi ortaklığı ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde anma konseri düzenlendi.

Romanya’nın yetiştirmiş olduğu en büyük bestecilerden piyanist Dinu Lipatti anısına Ataşehir Belediyesi ve Romen Kültür Merkezi ortaklığı ile gerçekleştirilen anma konseri Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Romen piyanist Madalina Pasol’un sahne aldığı konseri Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü T. Volkan Aslan ve Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu ile müzikseverler izledi.

MSKM Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal konser öncesi Dinu Lipatti ve Madalina Pasol hakkında bilgi verdi.

Özkal, doğumunun 100. yılı nedeniyle andığımız Dinu Lipatti’nin dahilik düzeyinde olan müzik yeteneğini uzun süreli bir kariyer olarak sürdüremediğini belirterek, “Dinu Lipatti lenfoma hastalığı teşhisinin ardından 33 yaşında hayata gözlerini yumdu. Talihsiz bir biçimde kısa süren kariyerine rağmen eserleri halen günümüzde dünyaca bilinen ve çalınan bir miras olarak yaşamaya devam ediyor” dedi.

Özkal, Dinu Lipatti’yi, Romanya’nın yetiştirmiş olduğu bir başka kıymetli piyanist Madalina Paşol ile anacaklarına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Piyanoyla 3 yaşında tanışan Madalina Paşol, çok hızlı bir şekilde ilerleyerek daha çocuk yaşta birçok önemli konçertoyu çalabilecek düzeye erişti. Müzik hayatı boyunca önemli piyano profesörlerinden masterclass’lar aldı ve Avrupa’dan Uzak Doğu’ya kadar birçok ülkede konserler verdi. Programında bu akşam Dinu Lipatti eserlerinin yanı sıra Wolfgang Amadeus Mozart, Maurice Ravel, Johann Sebastian Bach, George Enescu, Bela Bartok, Paul Constantinescu ve Sigismund Toduta’nın eserleriyle bizlere unutulmaz bir piyano resitali sunacak.”

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu da konser öncesi yaptıkları kısa konuşmada yaptıkları işbirliğinin önemine dikkat çekerek, konserin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konser sonunda ise Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü T. Volkan Aslan tarafından Madalina Pasol’a çiçek takdim etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.