Hoşgeldiniz  

DİGİTURK’E TEPKİYE CHP’DE KATILDI

admin | 10 Ekim 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

digiturkDigiturk’ün, bünyesindeki Gamanyolu grubundan 7 kanalı Ankara Başsavcılığı’ndan gelen yazı üzerine platformdan çıkarmasına CHP’de aboneliklerini kapatarak katıldı.

Sosyal medyada başlatılan Digiturk aboneliğine son verme kampanyasına CHP de katıldı. CHP Digiturk’ün bundan sonra hiçbir CHP teşkilatında yer almayacağını açıkladı. Basın örgütleri Samanyolu Grubu yayınlarına Tivibu’dan sonra Digiturk’ün de son vermesini kınadı.

ANKARA Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan Digiturk’e giden ve Samanyolu Grubu bünyesindeki Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV’yi ‘Hizmet Hareketi kapsamında hükümete karşı yayın yapmakla suçlayan’ yazı üzerine bu kanalların platformdan çıkarılması büyük yankı uyandırdı.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’nin Digiturk aboneliklerini kapatma sürecini başlattı. CHP’den yapılan açıklamada, Digiturk’ün, bundan sonra CHP Genel Merkezi dahil hiçbir CHP il ve ilçe başkanlığı binasında yer almayacağı kaydedildi. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Digiturk’un kararını “Hiç yakışmıyor Türkiye’ye” diye eleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Digiturk’ün satış süreci ve 7 kanalın platformdan kaldırılması konularıyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi.  Önergede “Digiturk gibi önemli bir şirketi, kendinize göbekten bağlı bir medya düzeni istediğiniz için mi ihalesiz bir şekilde size yakın olduğu iddia edilen bir şirkete değerinden az bir fiyata sattınız? “ denildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.