Hoşgeldiniz  

DHMİ’DE ÜST DÜZEY FİŞLEME TBMM’YE TAŞINDI

admin | 13 Ocak 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

kadir_gokmen_dhmiCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ)’ndeki fişleme iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

ÖĞÜT: FİŞLEME LİSTESİNDE YER ALAN İSİMLERİN KAÇI GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNE UĞRAMIŞTIR?

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ndeki fişleme iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlanması için önerge veren Öğüt, kamuoyuna DHMİ’deki tüm üst düzey bürokratların fişlendiği ve bunun Bakanlıkta kurumsal düzeyde ve merkezi bir kararla yapıldığı haberlerinin yansıdığını ifade etti.

Belgelerde bürokratlar hakkında, “Gitmeli, Kalmalı” gibi ifadelere yer verildiğini, değerlendirme bölümünde “ Bizim İnsanımız, Ülkücü, Sol Görüşlü, Genel Müdürün Adamı, Sosyal Demokrat, Gezi Destekçisi, Tehlikeli, Kamu-sen Destekçisi, Alkol Alan” ifadeler gibi kullanıldığını belirten CHP’li Öğüt, bir diğer hususun da fişleme belgelerini düzenleyen kişilerin kendilerine yakın gördükleri bazı kişiler hakkında “Niteliksiz, Etkisiz” gibi değerlendirmelerde bulunması ve kendilerine yakınlığı gerekçesiyle görevde kalmalarını istediği olduğunu ifade eti.

DHMİ Genel Müdürlüğü ve Müdürlüklerinde çalışan personele ilişkin söz konusu belgelerin kim tarafından hazırlandığını ve talimatı kimin verdiğini soran Öğüt, şu soruları yöneltti:

-Basına yansıyan söz konusu belge ne zaman hazırlanmıştır? Listede yer alan isimlerin kaçı görev değişikliğine uğramıştır? Tek tek belirtilmek suretiyle uğradıkları görev değişiklikleri nelerdir?

-DHMİ Genel Müdürlüğü ve Müdürlüklerinde personel alım ve terfileri siyasi düşünceleri ve özel hayatlarına göre mi belirlenmektedir?

-DHMİ Genel Müdürlüğü ve Müdürlüklerinde mesleki faaliyet ile ilgisi olmaksızın mahremiyet alanına dahil özel yaşam eylemleri nedeniyle görevine son verilen, başka birim veya illere gönderilen ya da hakkında disiplin soruşturma başlatılan personel var mıdır?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.